Бойка Асиова представя нов сборник с разкази в София

-

Снимка: Facebook


Писателката Бойка Асиова ще представи в столицата новата си книга с разкази "Благ мехлем". Премиерата на сборника ще е на 19 април в книжен център Гринуич.

„Малко нелепо се чувствам, че светът е пощръклял, пък аз си пиша. Защо пък не? Дори точно заради това. Не е ли за душата четенето, като благ мехлем на изгоряла длан“, коментира авторката, като отбелязва още, че това е книга, която всеки ще дописва за себе си.

Бойка Асиова е автор на книги с проза, есеистика, публицистика. Между тях са сборниците с разкази „Мъжко можене“, „Лудовица“, „Рецепта за камбана“ и „Запеските. Дух и материя“. Автор е на романите „Яловата вдовица“, „Вълчицата излиза привечер“, „Роден на Великден“, „Да убиеш Сталин. Спомен за Костадин Лагадинов”. Автор е и близо 20 публицистично документални филми, продукция на БНТ, в областта на борбите на македонските българи за национално освобождение, културното наследство, традиции и нрави и тяхната съвременна проекция. Между тях са „Жалба по Гоце”, „Двата Миладина”, „Живата книга”, „Цената на тютюна”, „Пътят за Драма” и „Тайната на юдите”. В събитието ще се включи и Оля Стоянова, съобщават организаторите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Цветан Бизев: Градът може да бъде преоткрит чрез творбите по стен......

Уличното изкуство и историята на графитите от 90-те години до днес показва изложба, която ще бъде открита в „Уникр...

Прочети още keyboard_arrow_right