Боил Банов: Дупките по фасадата на СУ ще бъдат запълнени

Боил Банов: Дупките по фасадата на СУ ще бъдат запълнени

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

 
Дупките по фасадата на Софийския университет ще бъдат запълнени. А следващата седмица най-вероятно ръководството на висшето училище ще получи акт. Това каза пред БНТ министърът на културата Боил Банов. Причината за тези мерки станаха снимки в социалната мрежа през уикенда как по фасадата на университета се правят нови дупки за поставянето на климатици. 
 
 
 
 
"Проверките показват, че се подменя климатичната инсталация и вместо да се премахнат, както е по предписание на Столична община, всички климатици, се бият дупки да се монтират нови под някаква схема, която от университета са решили, че е добра", обясни пред камерите Боил Банов.Той като подобно действие е рецидив при тях, и на други места управлението на собствеността, което е свързано с паметници на културата към университета, не е е най-силната част на тази институция, ще бъдат вероятно глобени максимално. Сигурно 30 000 лева, обясни министърът.
 
Той не е говорил с ректора откакто се е случило това и не го счита за необходимо. В случая има ясно нарушение, категоричен е Банов. По негово мнение има някой, който се занимава с имотите им и той е некомпетентен.
 
"Вместо да си изплющиш климатичните тела на централната фасада, ти можеш да ги отведеш някъде назад. Съзнанието за това, че обитаваш и поддържаш сграда паметник на културата е нещо, което се гради във времето", коментира Банов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right