Изложба, посветена на Несебър, откриха в Софийския университет

-

Снимка: СУ "Климент Охридски"

Изложбата „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ беше открита в Централното фоайе на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Експозицията, която вече бе представена в Несебър и в Бургас, може да бъде разгледана до 7 март 2024 г., съобщават от университета.

Събитието e посветено на 40-тата годишнина от вписването на „Старинен град Несебър“ в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и представя културни ценности и тяхната синергия. Подборът на визуалните материали и научните текстове поставя акцент върху  многообразието от наследства и културни ценности, носители на памет за различни култури, чиито материални и нематериални следи са интригуващо вписани в историческата градска среда.

Събитието се провежда под патронажа на Министерство на културата, Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО и Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right