Добромир Банев: Кажи „Обичам те“, от любовта не трябва да се пести

Добромир Банев: Кажи „Обичам те“, от любовта не трябва да се пести

Снимка: Столица.bg

16 август е Световен ден на двете думи, които в голяма степен определят живота ни. „Обичам те“ е изразът, който всеки от нас жадува да чуе, защото няма по-голяма магия от любовта.

Понякога сме с усещането, че дните просто отминават. Междувременно се справяме с проблеми, които за момента изглеждат нерешими, или преболедуваме връзка, в която сме се клели пред безкрая. Дали е спекулация на чувствата, или е начин да оцеляваме в собствените си светове, не е от особено значение. Едно е сигурно – безкраят е точно толкова вероятен, колкото възможността да умрем от самота.

„Обичам те“ е чудесен израз и за сбогом.

Лято е. Август не ни изпуска от горещата си прегръдка, а морето за мнозина отново е вече далеч. Не можем да избираме какво да бъде времето навън, но можем да изберем какво да бъде вътре в нас. Независимо от обстоятелствата, ние винаги трябва да вървим напред и с всяка уверена крачка да обозначаваме себе си.

Да се заявиш пред света, е отговорност, която носи наслада.

Странно е, че цялата ни състрадателност често отива по дяволите заради миг на завист, заради секунда злоба. Това може да отнеме само миг. Един единствен миг е в състояние да припомни колко сме противоречиви по своята същност. Въпросът не е в обещанието, че няма да бъдем зли, а в способността бързо да преодолеем човешките си слабости, за да се стремим към добротата.

Лесно е да се сърдим, да изискваме, да търсим отговорност. Всъщност, когато се втренчваме в живота на другите, някой друг се опитва да живее нашия живот. Така животът сам по себе си често се свежда до безумно и глупаво съществуване.

Помъдряването идва с грешките, които правим. Няма непростими грехове. Няма непрежалими загуби. Всичко, което се случва, ни прави по-силни. Или поне така се очаква да бъде.

Жегата на август няма да ни погуби. Само след месец ще страдаме по късно залязващото слънце. Дните ще стават все по-кратки, затова всяка секунда време е ценна. Морето е било, но и ще бъде. Утрото, понеже е мъдро, ще намери разрешение на проблемите, които днес ни бодат очите. Това е сигурно. Това е неизбежно. И именно поради тази причина е наложително да започнем да се фокусираме върху нещата, които са значими за нас самите.

Кажи „Обичам те“, живей сега. От любовта нищо не трябва да се пести.

Текст: Добромир Банев
Снимка: Валентин Иванов

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right