Галерия „Сердика“ подрежда коледна изложба „101 рисунки“

рисунка

Снимка: Галерия "Сердика"

Галерия „Сердика“, която се намира на Женски пазар, открива коледна изложба „101 рисунки“ на 11 декември, вторник, от 18.30 ч. В нея ще се включат изтъкнати художници и студенти от художествената академия и от Нов български университет.

Според куратора на изложбата, Стефан Стоянов, с изложбата се цели изкуството да стане достъпно до по-голяма част от населението. Така всеки може да направи подарък за близък или дори за себе си, купувайки си оригинална рисунка на български творец на изключително достъпна цена, пише Топ новини.

На изложбата ще бъдата подредени не само на известни български художници, но и на даровити студенти. Тази година броят им  е 101, но за следващата се планира да са 1001  г. Изложбата ще е отворена до 30 декември и творбите на художниците ще се продават за по 50 лв.

Рисунките са правени с различни техники – туш, перо, молив, дигитална рисунка. Сред имената могат да се видят Мариана Маринова, Сашо Стоицов, J. PANK, Леда Старчева, Росица Гецова и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right