Изложба в София показва работата на Димитър Ненов

Представят ерудита Димитър Ненов в Съюза на архитектите в София

Снимка: Фейсбук

Личността на ерудита Димитър Ненов отново е обект на обществено внимание. Дейността му ще бъде представена на 26 февруари от 18.00 часа в Централния дом на архитекта, намиращ се на улица „Кракра“ 11 в столицата.

Там ще бъде подредена любопитна изложба, която илюстрира работата на възпитаника на Висшето техническо училище в Дрезден. Ненов учи там в периода 1920-та – 1927 ма година.

Димитър Ненов е и забележителен музикант, завършил пиано в музикалната академия в Болоня. Богатият му архив е събран и систематизиран от проф. д-р Юлиан Куюмджиев. Изданието „Архивът на Димитър Ненов в Дрезден“ за първи път ще стигне до своите читатели на вечерта в Съюза на архитектите.  В събитието участват още проф. д-р Анди Палиева, проф. д-р Ромео Смилков и Михаела Михайлова.

Състуденти на Ненов в Дрезден са бъдещите известни архитекти Владимир Брънеков, Виктория Ангелова-Винарова, Милко Бичев, Неделчо Паскалев, Стефан Илиев, Христо Пеев и други.  Ръководител на дипломната работа на Димитър Ненов е известният немски архитект проф. Мартин Дюлфер.

Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Удължават изложбата на Любен Зидаров в галерия „Нюанс“ в София...

За радост на почитателите на Любен Зидаров, изложбата му “Ателие” ще може да се разгледа до 7 март, обявиха ...

Прочети още keyboard_arrow_right