Удължават изложбата на Любен Зидаров в галерия „Нюанс“ в София

-

Снимка: Ани Петрова

За радост на почитателите на Любен Зидаров, изложбата му “Ателие” ще може да се разгледа до 7 март, обявиха домакините от столичната галерия „Нюанс“.

Експозицията е организирана от Филип Зидаров, син на художника, по повод 100-годишнината от рождението на бележития ни илюстратор.

Експозицията е съставена от различни опити и варианти на известни илюстративни цикли като Андерсеновите приказки, „Островът на съкровищата“ и от други прочути произведения на детската литература, непознати и непубликувани. Те представляват онази част от творческия процес, водещ до публикуваните творби, обикновено оставащ скрит за публиката. Изложбата показва и ранни рисунки от 50-те години на миналия век, оригинали от създадения през 60-те години комикс „Островът на съкровищата“, както и някои от последните акварели на Любен Зидаров, отбелязва пред БТА Филип Зидаров.

До 23 март може да бъде разгледана и изложбата „Любен Зидаров. 100 години. Една ретроспекция“ в сградата на Съюза на българските художници на ул. „Шипка“ 6. Тя включва живописни и акварелни творби, притежание на 20 художествени галерии в страната, частни сбирки и семейството на художника.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right