Инициативата "Арт Старт" представя в София интересни млади художници

-

Снимка: Iliyan Ruzhin

За шеста поредна година галерия "Credo Bonum" и "Гьоте-институт България" представят в София обещаващи млади художници в рамките на инициативата "Арт Старт".

В тазгодишната селекция са представени Анна Комитска, Денислав Стойчев, Думисани Карамански, Жаклин Пехливанова, Ивана Жановска, Йоана Тужарова, Никола Грозданов, Петър Чиновски, Радина Стоименова, Светли Евгениев, Симона Павлова.

Всяка година изложбата намира нови подходи в търсенето и представянето на млади автори. За подбора на участниците този път кураторите Весела Ножарова и Стефка Цанева са се обърнали към преподаватели, колекционери и галеристи, за да изберат и препоръчат младите автори. Този подход показва по какъв начин един млад художник може да бъде разпознат от различни агенции на художествения живот – куратори, галеристи и колекционери, съобщава БНР.

Тази година в селекцията са включени съвсем млади и неизвестни творци, които работят с различни техники и на различни теми, но имат оригинален и нетрадиционен поглед към изкуството. Такъв пример е съвсем младата Жанин Пехливанова, която няма и 20 години и учи в Пловдив с нейните странни и интригуващи тефтери с рисунки. Според Весела Ножарова, всички представени художници са интригуващи и заслужават да бъдат следени през тази година.

Изложбата може да бъде видяна до 1 април на две локации в столицата – в "Гьоте-институт България" и в столичната галерия "Credo Bonum".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right