„Личните бележници на Антон Чехов” на български в София и страната

„Личните бележници на Антон Чехов” на български в София и страната

Снимка: Столица.bg

Изданието дава панорамен поглед върху богатия вътрешен свят на писателя

„Личните бележници на Антон Чехов“ – избрани записки на руския класик за първи път бяха издадени в самостоятелен том на български. Изданието дава панорамен поглед върху богатия вътрешен свят на писателя.

Искало ли ви се е да влезете в ума на любим писател и да видите как се раждат идеите му? Откъде тръгват героите му, какво го вдъхновява? С „Личните бележници на Антон Чехов“ можете да направите тъкмо това – да проследите вълненията на руския класик и не само да научите повече за творческия му процес, но и да откриете истински съкровища сред наглед случайните му записки.

Изд. „Кръг“ публикува най-доброто от записките на Антон Чехов в самостоятелна книга за първи път на български. Съставител и преводач на изданието е Денис Коробко (носител на награда от Съюза на преводачите в България за работата си по „Предел на забравата“ от Сергей Лебедев – „Кръг“, 2020 г.), а в красивата корица и живия вътрешен дизайн читателите ще разпознаят стила на Милена Вълнарова. „Личните бележници на Антон Чехов“ събира най-характерното и ценното от записките на Чехов и дава рядка възможност на читателя да надникне в богатия вътрешен свят на руския писател. „Иван не харесва София, защото мирише на ябълки“, „Тя подписваше писмата си като Чайка“ или „7 дек. 1901 говорих с Л. Толстой по телефона“ – бележниците на Чехов съхраняват мислите на писателя през последните четиринайсет години от живота му – от 1891-ва до 1904-та.

На пръв поглед фрагментарна, тази малка книга предлага цялостен поглед върху живота и мисленето на Антон Павлович и представлява сама по себе си произведение, в което чрез мислите си пред читателя се разкрива главният герой – самият Чехов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Три спектакъла на Народния театър с юбилейни представления...

Три спектакъла на Народния театър "Иван Вазов" отбелязват тази седмица своите юбилейни представления, съобщават от трупа...

Прочети още keyboard_arrow_right