Маратон с българска музика в зала „България“ на 3 март

Софийска филхармония

Снимка: Софийска филхармония

И тази година Софийската филхармония и зала „България“отварят сърца и врати за българската музика. На 3 март Концертен комплекс България става домакин на музикалния маратон под надслов „Обичам Българската музика“.Близо 400 изпълнители ще представят шедьоврите народното музикално изкуство в камерната и голямата зали „България.

Сред участниците ще бъдат камерните формации „Филхармоника“„Бела Воче“, хор „Нуша“,хор „Гусла“. групата за автентичен фолклор „Бистришките баби и внучки“Бигбендът на БНР, формации от НМУ „Любомир Пипков“ - София, НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, хор „Нуша“, хор „Ваня Монева“, Националният филхармоничен хор, детският филхармоничен хор, оркестърът на Софийската филхармония.

Маратонът ще започне още в 10 ч. сутринта с изпълнения на ученици и студенти от НМА и НМУ. След това от 19 ч. е симфоничният концерт на Софийската филхармония под диригентството на Славил Димитров. Големият финал ще поставят солисти от Биг бенда на БНР в 20:30ч.

В програмата ще може да видите образци от народното творчество, класическата музика, поп и джаз композиции.Водещ на събитието е актьорът и директор на Народния театър Мариус Донкин. Отделните събития ще се проведат в кратки панели. 
Дневната карта е 6лв и ще ви отвори вратите на всички концерти. Картата може да бъде закупена на касата на зала „България“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right