Маргарита Петкова и Добромир Банев раздават автографи и ще четат в памет на Евтим Евтимов

Маргарита Петкова и Добромир Банев раздават автографи и ще четат в памет на

Снимка: Личен архив

Победителите в „Горчиво вино 2022“ ще бъдат обявени на Алея на книгата

Церемонията по награждаването в Деветия национален конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ ще е на 9 септември 2022 г. от 18 ч. в Литературния кът на Алея на книгата, която се провежда тази седмица в София.

Сред досегашните победители в конкурса са Ивелина Радионова, Петя Стефанова, Димитър Христов, Николай Дялков и др. През 2020 г. Голямата награда „Евтим Евтимов“ за цялостен принос към българската поезия бе присъдена на Маргарита Петкова.

В традиционното четене в памет на големия български поет Евтим Евтимов ще вземат участие Маргарита Петкова и Добромир Банев, които преди това в продължение на два часа (от 16 до 18 ч.) ще раздават автографи в шатра 22 на издателите си от ИК „Персей“ (на пресечката на бул. Витоша с ул. Гладстон).

На сцената на Литературния кът от 17 ч. Таня Глухчева ще представи романа си „Професора“. Една любов, непознаваща пределите на времето. Обречена да се повтаря отново и отново, докато героите загърбят това, което им пречи да бъдат заедно. Средновековна испанска куртизанка и свещеник се срещат отново след векове – тя е независима жена, той – знаменит професор. Дали ще се познаят и как ще свърши историята им този път? Или освен тях са се преродили и онези, които в миналото са им попречили да бъдат щастливи? Наука, религия, езотерика се преплитат в едно, за да дадат отговор на много въпроси, както и да породят нови...

След обявяването на победителите в конкурса „Горчиво вино 2022“, от 19 ч., ще бъде премиерата на още една нова българска книга – „10 чужди мечти“ от Ралица Димитрова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right