Млада норвежка цигуларка гостува на Софийската филхармония

Млада норвежка цигуларка гостува на Софийската филхармония

Софийска филхармония

Концерт за цигулка на Шуман представя Вилде Франг

Ако живеете с ритъма на младата норвежка цигуларка Вилде Франг, дори за миг няма да си помислите, че е звезда. Изключително скромна и вглъбена в работата си, тя се отдава изцяло на музиката – свири с почти невъзможно техническо съвършенство, но всеки такт е наситен с дълбока емоция. Свири това, което ѝ харесва, а не това, което искат от нея звукозаписните компании и мениджърите ѝ. Така ще е и в зала „България“ на 21 ноември, когато ще представи любимия си  Концерт за цигулка в ре минор на Шуман, съобщиха от Софийската филхармония.

Диригент на концерта е Юлиан Рахлин – също прекрасен цигулар и близък неин приятел. Във втората част на вечерта Софийската филахрмония ще представи Симфония №7 в ла мажор от Лудвиг ван Бетовен. Ако погледнете успехите на Вилде, обаче, ще се убедите, че тя е сред най-ярките млади звезди на класическия небосклон. Тя прави първата си изява като солистка на 12-годишна възраст – при Марис Янсонс в Осло. На 17 години вече е любимка на Ан-Софи Мутер, която подкрепя обучението ѝ и дори ѝ предоставя майсторска цигулка, изработка на френския лютиер Жан-Батист Вуйом.

Вилде работи с най-големите оркестри по света и с диригенти като Денис Ръсел Дейвис, Марис Янонс, Адам Фишер, сър Саймън Ратъл, Еса-Пека Салонен, Владимир Ашкенази, Валерий Гергиев, Антонио Папано, Пааво Ярви, Юрий Темирканов, Владимир Юровски и др.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right