Музеят на МВР и Столична библиотека организират изнесена изложба

-

Снимка: МВР

Изложба от графики и малки пластики „По следите“, част от колекцията „Художествени произведения“, отваря врати в зала „София“ на Столичната библиотека на 2 ноември т.г., съобщават от музея на МВР. Повод за инициативата са Денят на будителите и професионалният празник на българската полиция.

Експозицията включва над 20 творби на големи български автори – Тодор Панайотов, Христо Стайков, Христо Брайков, Петър Чуклев, Дечко Тодоров, Петър Брайков, Вежди Рашидов, Георги Радулов, Цвятко Сиромашки и др. Използваните техники са офорт, литография, линогравюра, суха игла и смесена техника, а материалите – бронз и гипс.

Откриването на изложбата е на 2 ноември от 11 часа. Тя ще бъде отворена до 15 ноември. Входът е безплатен. Работното време през делничните дни е от 8.30 до 18.45 часа, а в събота – от 9.00 до 14.45 часа.

Колекцията „Художествени произведения“, съхранявана в Музея на МВР, съдържа повече от 550 произведения на изобразителното изкуство. Тя е формирана през годините благодарение на съвместни инициативи на Министерството на вътрешните работи и Съюза на българските художници“, в рамките на които са организирани две общи художествени изложби – живопис, графика и скулптура, а повечето от творбите, дело на значими автори в българското изобразително изкуство през 20 век, са откупени от вътрешното ведомство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right