Народният театър в София представя спектакъла „Бурята“

Народният театър в София представя спектакъла „Бурята“

Столица.bg

„Бурята“ е част от Календара на културните събития на Столична община

Народен театър "Иван Вазов" представя спектакъла „Бурята“ на световноизвестния режисьор Робърт Уилсън. На 18 и 19 ноември от 19:00 ч. ще се състои чаканата повече от две години премиера на спектакъла „Бурята“ на световноизвестния режисьор Робърт Уилсън, част от Календара на културните събития на Столична община, съобщиха от Народния театър.

На 14, 16 и 17 ноември са представленията, обявени като генерални репетиции с публика, началото им ще е в 20:00 часа. На 16, 18, 26 и 27 януари ще са първите представления на „Бурята“ за 2022 г.

Вече е ясен и финалният актьорски състав в „Бурята“, който бе определен от режисьора след края на първия етап от репетициите между 1 и 18 юни тази година.

Необятната фантазия в прочита на Уилсън ще бъде пресъздадена на родна сцена от актьорите Василена Винченцо, Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Зафир Раджаб, Валентин Ганев, Константин Еленков, Ненчо Костов, Стефан Къшев, Васил Драганов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова и Владислава Николова. Впечатляващата сценография е дело на Мари де Теста, костюмите и гримът са на Яши Табасоми, Марчело Лумака е художник осветление, Дарио Фели – звукорежисьор, Юта Ферберс – драматург.

Драматург от страна на Народния театър е Светлана Панчева, помощник-режисьори са Ива Манолова и Ирина Иванова. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right