Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а годишнина

-

Снимка: Facebook,Танцов Ансамбъл Здравец

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-годишен юбилей.

Събитието бе открито от танцовия ансамбъл „Средец“. В концерта участваха още представители от вокална студия „Дъга“, танцов ансамбъл „Здравец“, детска танцова група „Алиса“, балетна школа „Маша Илиева“ и Клуб по спортни танци с ръководител Симеон Симеонов, съобщи БТА.

Директорът на културната институция Лилия Тошева получи и най-престижното отличие на Съюза на музикалните и танцови дейци в България – „Златна лира", за високите художествено-творчески постижения и по повод юбилея.

Общо 14 художествено-творчески състава, в които участват над 460 души от различни възрастови групи, намират в Общинския културен институт място, на което да развият и реализират своите интереси и талати.

Културният институт е създаден през 1974 г. като Градски младежки дом. Разположен е в сърцето на столицата и стопанисва триетажна сграда на ул.„Кракра“ 2А. В многобройните му зали кипят репетиции на музикални състави и солисти, занимания по класически и модерен балет, театър, народни и състезателни танци, срещи на клубове по интереси и много други. Организират се информационно-образователни събития, изложби, концерти, перформънси и спектакли, конкурси, фестивали. Това са само част от областите, в които авторитетни и високо квалифицирани специалисти споделят опит и знания не само с деца и младежи, но и с всички, които искат да следват мечтите си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right