Поетите на любовта гостуват в Националната библиотека Кирил и Методий

-

Снимка: Столица.bg

Обичаните поети Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват в понеделник вечер, 12 февруари, в Националната библиотека Кирил и Методий в София.

В навечерието на деня на влюбените под форма на поетичен диалог двамата ще представят избрани стихотворения от най-новите си книги "Бели нощи" и "Още бели нощи" на Маргарита Петкова, "Всички дни ще се казват неделя" на Добромир Банев, както и съвместната "Абсурдни времена".

Освен техните стихове, вдъхновени от любовта и посветени на нея, за първи път пред публика ще бъде представена и книгата "Крадец на обич" на големия поет Евтим Евтимов, под чието перо излязоха едни от най- вълнуващите любовни стихотворения в литературата ни. Десетилетия след написването им те все още очароват публиката.

"Крадец на обич" е посветена на 90-годишнината на Евтим Евтимов. Книгата и е събрала някои от най-известните му любовни стихове ("Обич за обич", "Горчиво вино", "Ако ти си отидеш за миг", "Високо"), както и социална поезия.

"Силата на Евтим е в неговата честност. Той не е помпозен, измислен поет. Беше фин и добър човек. Искаше на всекиго да каже добра дума. Любовта ни отличава от останалите видове на Земята. Нагон и инстинкт има у всички, но при хората има трепет на сърцето, полет на съзнанието. Сърцето е мускул. То няма клетки, с които да мисли. Все пак обичаме с разума си, колкото и да звучи нестандартно. Творческите дейности са забавление на човека и неговото съзнание", допълва поетесата Маргарита Петкова пред БНР.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right