Спектакълът „Редки тъпанари“ на сцената на столичния театър „Сълза и смях”

Спектакълът „Редки тъпанари“ на сцената на столичния театър „Сълза и смях”

Столица.bg

Постановка на Теди Москов на откритата сцена на „Сълза и смях”

Откритата сцена на „Сълза и смях” кани зрителите на 4 ноември, четвъртък, от 19:00 ч. на постановката на Теди Москов „Редки тъпанари“ по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители”, съобщиха от театъра.

Сценичният вариант е на Теди Москов  и Симон Шварц. Сценография и костюми Виолета Радкова, музика Пламен Мирчев-Мирона. Участват Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров.

Спектакълът „Редки тъпанари“ е театрална версия на филма на Марио  Моничели  „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“. Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.  Филмът на Моничели е от епохата на италианския  неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях.                                                                                     

Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора. Между Италия през 50- те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост, заяви Теди Москов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right