Столична община приема предложения за Награди за ярки постижения в областта на културата

-

Снимка: Столична община

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2022 г. Наградите се връчват в Деня на София – 17 септември, а предложенията се приемат до 18 юли включително, съобщават от общината.

Приемат се номинации в областите литература, театър, музика, визуално-пластични изкуства, художествена фотография, кино, архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда, критика и журналистика в областта на културата, танцово изкуство, фолклорни сценични изкуства, съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Предложението трябва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/ концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2021 г. – 1 юли 2022 г.

Документи се приемат само по електронен път.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right