Столична община приема предложения за Награди за ярки постижения в областта на културата

-

Снимка: Столична община

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2022 г. Наградите се връчват в Деня на София – 17 септември, а предложенията се приемат до 18 юли включително, съобщават от общината.

Приемат се номинации в областите литература, театър, музика, визуално-пластични изкуства, художествена фотография, кино, архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда, критика и журналистика в областта на културата, танцово изкуство, фолклорни сценични изкуства, съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Предложението трябва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/ концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2021 г. – 1 юли 2022 г.

Документи се приемат само по електронен път.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Христо Мутафчиев: Без бюджет в София се бавят заплатите в общинск......

Липсата на приет бюджет за 2024 г. на Столичната община рефлектира върху абсолютно всички сектори и създава затруднения ...

Прочети още keyboard_arrow_right