Театър "София" представя две пиеси в един спектакъл

театър София

Снимка: Столица.bg

Две пиеси, обединени в един спектакъл, представя на 25 февруари от  19 часа на голяма сцена Театър "София". Става дума за творбите "На четири уши" от Питър Шафър и "Унижението" от Майк Бартлет. Корнелия Славова е превела първата, а актрисата Параскева Джукелова втората творба. Режисьор е Тея Сугарева, сценографията и костюмите са на Борис Далчев
Участват: Владимир Матеев, Божидар Йорданов, Симона Халачева, Мартин Димитров, Неда Спасова, Росен Белов, Михаил Милчев.
 
Пиесите на Питър Шафър и Майк Бартлет ще ни срещат с двама млади и симпатични мъже. Боб от „На четири уши“ вярва в духовната красота, търси у човека срещу себе си белезите на достойнство, скромност, щедрост, любов и милосърдие. Усеща, че не можеш да работиш с истински хъс, ако не обичаш работата си. Мисли, че е създаден за нещо по-значимо от ежедневните счетоводни сметки.  Знае, че може да се вълнува и иска да вълнува и другите.
 
Томас от „Унижението“ е „добро момче“, според думите на колегите си. Вярва, че заслужилият и можещият ще се издигне,  че всички спазват правилата на честната игра, че искрените и прозрачни взаимоотношения ще бъдат възнаградени и че „лошите ще паднат в канавките, а добрите ще триумфират“.
Но едва ли бихме се влюбили в тях от пръв поглед, едва ли бихме били приятели с тях в офиса. 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right