Теди Москов със „Златен кукерикон“ за цялостно творчество

-

Снимка: Столица.bg

Режисьорът Теди Москов получава „Златен кукерикон“ за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев, съобщи БТА.

Посмъртно с извънредна награда за значим принос в развитието на Сливенския драматичен театър, театър „София“, Сатиричния театър, Народния театър, за създаването на Малък градски театър „Зад канала“ и дългогодишното успешно ръководене на Бургаския драматичен театър, ще бъде удостоен режисьорът Борислав Чакринов, който почина на 3 февруари 2024г.

„Златен кукерикон“ е ежегодна награда, която Сатиричният театър дава на колегите си от цялата страна за принос в развитието на изкуството на комедията и сатирата. На церемонията, която ще се проведе на 7 април в Сатиричния театър в столицата, по традиция ще бъдат отличени театрални творци, създатели на комедийни и сатирични спектакли.

За женска роля са номинирани Илина Михайлова – за Лили Ванеси-Катерина в мюзикъла „Целуни ме, Кейт“ от Коул Портър,  Бела и Самюъл Спивак, режисьор Александър Текелиев, ДМТ „Стефан Македонски“, Каталин Старейшинска – за Паци в „Хайде да се трепаме“, авторски спектакъл на Теди Москов по филма „Малки убийства“ на режисьора Алън Аркин, МГТ „Зад канала“, и Светлана Бонин – за ролята ѝ в „Монолози за вагината“ от Ева Енслър, режисьор Стоян Радев, театър „Бонини“

За мъжка роля са номинирани Васил Витанов за ролите му на Рачко Прадлев  в постановката „Елате ни вижте“ от Кирил Топалов, режисьор Владлен Александров, ДКТ „Ив. Радоев“ – Плевен и ролите му в постановката „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев, режисьор Анастасия Събева, ДТ „С. Огнянов“ – Русе, Михаил Милчев  – за Роко в постановката „Перфектни непознати“ от Паоло Дженовезе, режисьор Стайко Мурджев, Театър „София“, и Калин Врачански – за ролите на Бепо и Тито Мерели в постановката „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг, режисьор Асен Блатечки, ДТ „Н. Й. Вапцаров“, Благоевград.

За режисура са номинирани Николай Гундеров за „Специалист по гафове“ от Франсис Вебер в ДТ „Р. Стоянов“, Габрово, Петринел Гочев – за „Гимнастика за бременни“ от Здрава Каменова в ДКТ – Враца, и Стоян Радев за „Монолози за вагината“.

За спектакъл са номинирани „Целуни ме, Кейт“в ДМТ „Стефан Македонски“, „Онзи, другият Ню Йорк“ – авторско представление на Ванина Кондова и „Монолози за вагината“ на театър „Бонини“.

В категорията „Млада надежда“ са номинирани Елица Костова и Павел Емилов в авторския им спектакъл „Първият дневник“ по текстове на Марк Твен, арт център „Сити марк“, Пепа Николова за ролята на Елена в „Летните оси ни хапят даже през ноември“ от Иван Вирипаев, режисьор  Павло Гатилов в ДТ „А. Будевска“, Бургас, и Ростислав Панков за „Крали Марко – последната балканска легенда“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right