В Панчарево започва фестивалът "Музи на водата"

-

Снимка: Софийска опера и балет, Светослав Николов

Четвъртото издание на фестивала "Музи на водата" на Панчаревското езеро започва днес, на 14 юли, и ще продължи до 27 август, съобщават организаторите от Столична община и Софийската опера и балет.

В програмата му са предвидени балетите „Дон Кихот“ на Лудвиг Минкус, „Кармина Бурана“ на Карл Орф, „Сън в лятна нощ“ на Феликс Менделсон, „Кармен сюита“ на Бизе-Щедрин и „Болеро“ на Морис Равел. Ще бъдат представени и два спектакъла на „Летящият холандец“ на Рихард Вагнер, а за финал през август ще се играе мюзикълът „Мама миа“ на Бени Андершон и Бьорн Улвеус.

Тази вечер празникът на музиката ще представи балета "Лебедово езеро" от Пьотър Илич Чайковски. Фестивалът ще открият двама обичани солисти на балетната трупа – Марта Петкова като Одета/Одилия и Никола Хаджитанев – принц Зигфрид. След това те ще се редуват с Катерина Петрова и Цецо Иванов. Боряна Петрова и Емил Йорданов. Фредерико Пинто, Румен Бонев и Кристиан Манев ще претворят образа на Ротбарт.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития 2023 и под патронажа на Кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на фестивала "ОПЕРА В ПАРКА".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Академичен хор „Гусла“ отбелязва 100 години с празничен концерт...

С тържествен концерт Академичен мъжки хор „Гусла“ ще отбележи своята 100-годишнина. Събитието ще се състои н...

Прочети още keyboard_arrow_right