В София и страната трето издание на стипендията „С усилия към звездите“

В София и страната трето издание на стипендията „С усилия към звездите“

Столица.bg

Подкрепят млади таланти в пет области на изкуството

За трета поредна година Национална стипендия „С усилия към звездите“ ще подкрепи млади таланти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс.

За стипендията може да се кандидатства до 15 декември 2021 г. Стипендията е учредена от фондация „Културни перспективи“ по идея на оперната певица Ина Кънчева и от 2019 г. подпомага талантливи български артисти, като стимулира качествата и потенциала им и им дава възможност и увереност да се утвърдят като артисти, съобщават от Столична община.

Националната стипендия „С усилия към звездите“ се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.

Национална стипендия „С усилия към звездите“ е изградена като инструмент за растеж и развитие на млади таланти с доказан потенциал.

В настоящото издание на Стипендията кандидатите имат възможност да подават своите кандидатури онлайн – лесно и удобно в изцяло обновена платформа, наречена culturama.art. Кандидатстването за третото издание на Стипендията вече тече и ще бъде възможно до 15 декември 2021 г.

„Идеята за стипендия, която да подпомага млади артисти по пътя им, се роди в съзнанието ми още като малка, когато аз самата получих изключителна подкрепа от ментори по целия свят. Спечелих различни наградни фондове, които ускориха стъпките на моето развитие. Целта на фондацията ни е да откриваме талантливи млади артисти и да подкрепим онези от тях, чиито качества на личността, характера и таланта показват потенциал да се превърнат в суверенни артисти“, споделя оперната певица Ина Кънчева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right