В София връчват наградите на фондация „Глобални библиотеки“

В София връчват наградите на фондация „Глобални библиотеки“

Снимка: Столица.bg

Церемония по връчване на 5-те годишни награди ще е в „Перото”

На 25 ноември от 18.30 ч. в клуб „Перото” ще се състои Церемония, на която ще бъдат обявени и връчени наградите на Фондация „Глобални библиотеки – България“ за 2021., съобщиха от НДК.

Наградите се присъждат в изпълнение на мисията и целите на Фондацията за подпомагане на приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната.

Наградите са в  категориите: За медии, в две под категории: за национална и за регионална медия; За спомоществовател; За публична институция.

Наградата за медии във всяка от двете под категории се присъжда на медии, допринесли за поставянето и разработването на теми за проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки и създаването на условия за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез библиотеките.

Наградата за спомоществовател се връчва за дарителска дейност в подкрепа на кампания, проект или инициатива, осъществявана от Фондацията в изпълнение на мисията й да подпомага приобщаването на българските граждани към информационното общество чрез обществените библиотеки в страната.

Наградата за публична институция се връчва на институция, която в надграждане на задължителните й по закон изисквания, е подобрила условията за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез подкрепа за обществени библиотеки.

Присъждането на наградите е на конкурсен принцип, а селекцията се извършва от петчленно жури от членове на Обществения съвет на ФГББ - проф. Боряна Христова, Снежана Йовева Проф.  Владимир Атанасов, Георги Константинов с председател - Доц. Георги Лозанов.

От 13 до 17.30 часа Фондация „Глобални библиотеки – България” организира за 6-та поредна година Национален форум - „Библиотеките днес”.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изложба живопис с картини от Антарктида откриват в Софийския унив......

Фотографската изложба "История на българското антарктическо присъствие" и изложба живопис с картини от Антарктида на Ган...

Прочети още keyboard_arrow_right