Юбилейна книга на Калин Донков представя Националната библиотека

-

Снимка: ИК "Жанет 45"

Новата книга с поезия на Калин Донков, озаглавена „Никой на прага. Избрано“, ще бъде представена пред публиката на 9 юни (четвъртък) от 18.30 ч., съобщават от Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“.

Книгата излиза по повод 80-годишнината на автора, която беше отбелязана през декември. Съдържа както някои от най- обичаните стихотворения на поета, така и най-новите му творби. Илюстррациите в книгата са създадени от Светлин Русев по мотиви от лириката на автора и се представят за първи път.

Авторът и книгата ще бъдат представени от Бойко Ламбовски.

Калин Донков дебютира със стихосбирката „Априлски хълмове“ през 1970 г., последвана от „Внезапна възраст“ (1974) и „Грижа за ближния“ (1977), „Частен случай (1979), „Очевидец на съдбата“ (1986). На голяма популярност се радва и публицистичните му поредици поредици "Частен случай", "Ранни мемоари", "Нерви и утехи". Поезията му е преведена на английски, руски, френски, испански, полски, чешки, словашки, словенски, сръбски, украински, гръцки, арабски, пенджабски и др. По много от стиховете му са създадени песни (една от най-известните е "Душа" на "Диана Експрес"), по някои прозаични творби – филми и пиеси.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right