"Зелени библиотеки" продължават да привличат читатели

-

Снимка: Столична библиотека

Инициативата на Столична библиотека "Зелени библиотеки" ще продължи до края на м. август, съобщават от Столична община.

Инициативата има за цел насърчавне на четенето от най-ранна детска възраст и привличане на нови читатели. Провежда се за осма година през август в парковете на София и е една от най-успешните инициативи на институцията.

200 нови читатели спечели библиотеката само в неделния ден, в който Столична библиотека гостува в парк Борисова градина. Посетителите на Борисовата градина получиха безплатни едногодишни читателски карти за Библиотеката на София и подарък книги. За доброто настроение на малките ни читатели се погрижиха от парти агенция „Маска“, за дребосъците имаше и рисуване, забавно програмиране с роботчета и среща в робота-художник Quincy. Като подарък децата получиха и последната книга на рано напусналия ни Марин Бодаков - – комиксът „Раковски супергерой“, написана съвместно с 9-годишния Андрей Младенов и илюстрирана от Ясен Григоров.

Разхождащите се в парка разгледаха документалната изложба „Библиотеката на София разказва“ – истории на книги, които се пазят във фондовете на библиотеката, за съдбата на колекции на видни общественици и писатели и за моменти от историята на самата библиотека.

В рамките на инициативата всеки желаещ може да получи безплатна читателска карта за библиотеката. В инициативата „Споделени книги – вземи, прочети, върни“ всеки може да дари ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземе различно интересно издание.

Арт програмата на „Зелени библиотеки“ включва срещи с любими поети, които раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо.

Библиобусът на Столична библиотека, който разполага с 1500 тома – нови заглавия от съвременни и класически автори, също е част от събитията. От него читателите на библиотеката могат да си изберат книги за дома. Всеки желаещ може да получи безплатна читателска карта.

„Зелени библиотеки“ се провеждат от 10.00 ч. до 14.00 ч. и продължават на:
13 август /събота/ в „Южен парк“,
14 август/ неделя/ в парк „Св. Троица“,
20 август /събота/ в „Западен парк“,
21 август /неделя/ в „Зоопарк – София“,
27 август /събота/ в „Северен парк“,
28 август /неделя/ в парк „Витоша“ - пред хижа „Алеко“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right