Новините в София: Най-важното за деня 1 април 2024 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 1 април.

Столичните заведения са в недоумение - общината обяви връщане на върната преди 2 години такса

Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова асоциация на ресторантьорите – София – регионална структура на БХРА и Българската асоциация за туризъм изразяват своето недоумение от обявена с официално прессъобщение информация, че Столичната община връща такса “тротоарно право” в пълния ѝ размер от 1 април тази година.

Голям смок изплаши хората в Западния парк

С повишаването на температурите в някои от столичните паркове са били забелязани змии, съобщиха граждани. За доста голям смок в тревата в Западния парк предупредиха граждани от групата на кв. Люлин.

Експертите са "За" мигащия зелен светофар в София

Специалистите подкрепят въвеждането на мигащия зелен сигнал на светофара, защото реално повтаря функцията на таймера и предупреждава водача, че ще се смени сигнала, но го прави много по-защитено, тъй като това е пряка функция на контролера и отделно се вижда на много по-голямо разстояние. Това каза пред БНР Димитър Петров от отдел "Управление и анализ на трафика" в Столичната община.

Нападнаха с камъни афганистанец и съпругата му в София

Непознати нападнаха афганистанец и съпругата му в центъра на София в района на Женския пазар. Двамата били бити с камъни и метални пръти посред бял ден пред дома им, разказа самият той пред Нова телевизия.

Спряха разрушаването на незаконните сгради в ловно стопанство "Искър"

Техниката на Столична община, която трябваше да събори незаконните постройки в Горско стопанство Искър, не е била допусната, съобщи БНТ. Днес, 1 април, общинското дружество, на което беше възложено принудителното изпълнение на съдебната заповед, трябваше да продължи с премахването им.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 29 април 2024 г....

Времето на 29 април 2024 г.: В понеделник в столицата ще е слънчево, съобщават от НИМХ. След обяд ще се развие купеста ...

Прочети още keyboard_arrow_right