Новините в София: Най-важното за деня 11 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 11 март 2021 г.

Безумие: Жена пресича на червен светофар между колите в Дружба

Жена с раница оцеля между фучащите автомобили, след като премина на червен светофар на пешеходна пътека по бул. Христофор Колумб в столичния Дружба 1. Очевидци й направиха забележка, а тя извика "гледайте си работата" и продължи. Промъкна се между прелитащите автомобили, за които светеше зелено.

Софийски градски съд за пореден път остави в ареста подсъдимия за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд остави в ареста Кристиан Николов, който е обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков. За четвърти път му бе отказано да се промени в по-лека мярката за неотклонение. В момента той е с най-строгата "задържане под стража". Преди седмица пък Николов бе с положителен резултат за COVID-19, съобщава БТА. Съдебният процес вече се гледа по същество и минаха две заседание. Бяха разпитани свидетели на катастрофата, като сред тях беше и приятелката на Кристиан.

Кои мерки се затягат в столицата от 12 март

В София се въвеждат временни противоепидемичните мерки от утре 12 март. Това се налага заради покачване заболеваемостта от COVID-19 и достигната 14-дневна заболеваемост над 400 на 100 000 население на територията на София-град, съобщи Столичната РЗИ.

Във "Факултета" се страхуват от 5G, разпитват за какво е 24-метровата кула

Камери на Интегрираната система за наблюдение на активно горене на пожари са поставени на 24-метровата кула край кв. Факултета в район Красна поляна. От съоръжението ще се следи и локализират точките на задимявания и пожари, причинени от негрегламентирано горене на отпадъци, кабели и гуми. Високата кула и технологичните камери, показани тази сутрин от директора на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община Красимир Димитров, обаче стряскат жители на "Факултета". Те са недоверчиви и коментар на местен млад мъжа издава страха им от 5G.

Готова е 24-метровата кула във "Факултета", камери засичат местата с горене на открито

Вече е издигната високата 24-метра наблюдателна кула, с която ще се следи за незаконно горене на отпадъци на открито. Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.   Кулата е на територията на кв. “Факултета“ в район „Красна поляна“, откъдето има най-много сигнали за горене на открито. Съоръжението е направено в най-високата точка на район ”Красна поляна”. Върху него  ще се монтират специализирани камери за локализиране на точките, откъдето може да има запалване. 

Над 110 000 дози ваксини за COVID-19 ще пристигнат в София до края на следващата седмица

Над 110 000 дози ваксина срещу COVID-19, на различни производители, се очакват да пристигнат в София до края на следващата седмица. Това съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата  Богдан Кирилов на редовен брифинг на Националния оперативен щаб.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 10 май 2024 г....

Времето на 10 май 2024 г. Облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10 гр...

Прочети още keyboard_arrow_right