Новините в София: Най-важното за деня 12 март 2021 г.

Новините в София за деня 12 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 12 март 2021 г.

Остра миризма паникьоса "Горна баня" и "Овча купел" (СНИМКИ)

Стотици сигнали за остра миризма на пропан бутан са подали на спешния телефон 112 живеещи в столичните квартали "Овча купел" и "Горна баня", научи Столица.bg. Основно става дума за адреси на ул. "Иван Радоев" № 7, ул. "Боряна" № 48, ул. "Обзор". № 7. Миризмата се носела навън, но и от сифоните в мокрите помещения и канализацията на жилищата на гражданите. Сигналите са препратени до "Овергаз", които са изпратили екипи в двата квартала за проверка на газопреносната мрежа.

В София: Бетоновоз удари тролей

Отново катастрофа в София. Този път тролейбус бе ударен от бетоновоз. Инцидентът стана в следобедните часове на ул. „Подполковник Калитин“, щетите са само материални, съобщават от bTV.
Водачът на камиона е обяснил на полицията, че не е видял идващото возило. В тролея в момента на удара е имало само двама пътници.
Наложи се той да бъде прибран в депото с авариен камион. Щетите са в предната му част – счупени стъкла и елементи около бронята.

Острата миризма в "Горна баня" е от резервоар за пропан бутан в частен имот

Установен и източникът на острата миризма, която притесни живеещите в кварталите "Горна баня" и "Овча купел", научи Столица.bg. Причината е резервоар за пропан бутан, намиращ се в частен дом в "Горна баня" на улица "Диамант". Екипите на АПП и на "Овергаз" са открили източника на миризмата и са категорични, че няма никаква опасност за здравето и живота на хората.

След катастрофа в "Овча купел": 70-годишна е приета във ВМА с множество счупвания

70-годишна жена е приета във ВМА с множество счупвания след катастрофа в София, съобщават от Нова телевизия. Инцидентът е станал малко преди 8:30 часа тази сутрин в междублоково пространство на квартал "Овча купел". Жената е била в тежко състояние- с травматичен шок, в безсъзнание и с множество счупвания и наранявания, обясниха за медията лекарите от Спешна помощ.
На място веднага са отишли полиция и линейка. Зад волана на автомобила пък е седяла жена, която беше откарана за разпит в полицията.

Помогни си сам: Мъже избутаха закъсал на Сточна гара учебен тролей

Учебен тролей закъса днес близо до кръговото кръстовище на Сточна гара. За да се избегне сериозно задръстване, група мъже запретнаха ръкави и го избутаха до първата възможна спирка, където да бъде извикан авариен екип. За това свидетелстват столичани със снимки и коментари в социалната мрежа.
В интернет се появиха доста мнения за дълговечността на тролея. "За втори път виждам бутане на Икарус", отсече мъж. Други предпочетоха по-шеговитата страна на случката: "За да караш тролей първо трябва да се научиш да го буташ", "Вържете го за някоя каручка, често минават".

Оправдаха Йоан Матев за убийството в Борисовата градина, прокуратурата внася протест

Йоан Матев е оправдан за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, постанови решение на Софийския градски съд. Убийството бе извършено на 2 юни 2015 година. Оправдателната присъда е взета с 3:2 гласа, съобщават от Нова телевизия.
На особено мнение са председателят на съдебния състав Руси Алексиев и един от съдебните заседатели. Те са поискали Матев да бъде осъден. Мотивите - според мнозинството на съдебния състав няма доказателства, че Матев е държал ножа и е извършил убийството. След оправдателната присъда съдът промени мярката му за неотклонение от домашен арест на подписка.
Междувременно от Софийска градска прокуратура съобщиха, че ще протестират срещу оправдателната присъда.

В София и страната спряха имунизацията с ваксината на AstraZeneca

В столицата и страната се спира имунизацията с ваксината на AstraZeneca.Премиерът Бойко Борисов нареди имунизирането с ваксината на AstraZeneca да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й.
Това стана ясно на работно съвещание, свикано от премиера, на което министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обясниха, че все повече деца и ученици се разболяват от COVID-19 и търсят помощ в лечебни заведения, съобщи Нова телевизия.

Изоставено 4-месечно бебе предизвика вълна от съпричастност в София

Вълна от съпричастност към 4-месечното бебе, изоставено на грижите на лекарите в столична болница. Бебето имаше нужда от сензорен апарат, който да следи кръвната му захар, съобщи Нова телевизия.
„Благодарение на кампанията, вече има надежда за момиченцето. Вече няма нужда от постоянни убождания, захарта се измерва електронно.
Един такъв датчик се използва 2 седмици. Имаме сензори за 2 месеци и половина”, коментира в ефира на „Здравей, България” д-р Велимир Симов, началник на Отделението по педиатрия в Националната кардиологична болница е многопрофилна болница за активно лечение в София.Засега момиченцето ще остане в болницата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right