Новините в София: Най-важното за деня 13 април 2019 г.

София днес

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 април 2019 г.

Събраха над 35 тона капачки за бъдещето на недоносените деца (СНИМКИ)

Само за ден бяха събрани над 35 тона капачки за закупуването на кувьози за недоносени деца. Кампанията се проведе в три града София, Пловдив и Варна, като в столицата пункта бе пред Националния стадион „Васил Левски“. За няколко часа през него са минали над 10 хиляди човека. Освен капачки хората оставяха и финансови средства в специалните касички.

Ансамбълът ни взе златото в София (СНИМКИ)

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели златните медали в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова събраха общо 49.350 точки след изиграване на двете си съчетания. Така те запазиха първото място, което заеха още след първия състезателен ден и се окичиха със златото.

Пуснаха под гаранция собственичката на ротвайлерите

Съдът реши да пусне под гаранция от 1000 лв собственичката на ротвайлерите, които нападнаха три деца в село Железница в сряда следобед. Според темида, има достатъчно доказателства за извършване на престъпление от стопанката. Тя не е положила достатъчно грижи за кучетата и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца, съобщи Нова Телевизия. Тя твърди, че кучетата са откраднати, а съседи споделят, че мъжът й е разказал,че се е погрижил и кучетата вече ги няма. В домът им обаче няма разбити врати, клетките им също са непокътнати. За това съдът реши,че те са пуснати от собствениците им или са избягали. Обвиняемата е трябвало да се грижи за тях и да предвиди, че кучетата може да са агресивни и да избягат. Към момента са събрани достатъчно доказателства за вината на жената, но трябват още за обвинителният кат. За това съдът реши, че тя няма да се укрие, защото има чисто съдебно минало.

Лекари от детската болница в София готвят протест

Докторите от специализираната детска болница "Проф. Иван Митев" ЕАД в София, готвят протест, ако от Министерството на здравеопазването не отговорят на техните въпроси за разрешаването на проблемите им до 18 април. До тогава има заявена среща на 17 април с министъра на здравеопазването. В интернет пространството дори вече има създадена петиция от докторите за специален статут на болницата, отпадане на лимити в детското здравеопазване и достойно заплащане на труда на медиците, които работят в лечебното заведение. Докторите споделят, че през февруари и март са повели две срещи с ръководството на болницата, заради лимитираниятприем напациенти, старата и амортизирана и липсваща техника. 

Променят маршрута на автобусни линии 85 и 285

Заради провеждането на празника на район „Връбница", с променен маршрут ще бъдат автобусите по линии 85 и 285. От 10:30 часа до 14 часа на 21 април те ще се движат от ул. "Бели Дунав" по ул. "Атанас Цветанов", ул. "Асен Трайков", ул. "Златен клас", ул. "Бели Дунав" и по маршрута си, съобщават от ЦГМ.

Обновяват 166 сгради в София по Националната програма за енергийна ефективност

166 сгради са сградите сключили договори с ББР за целево финансиране за обновяване. От тях по 42 вече работи, а по 32 е обявена обществена поръчка за строително-монтажни работи, 30 пък все още са в техническо обследване, съобщава Нова Телевизия.

Под прикритие: Данъчни погнаха превозите между София и Перник

Данъчни под прикритие установиха няколко нови случая на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник. Вчера те хванали няколко леки коли да превозват пътници на цената на автобусен билет на интервали от време, съобщават от пресцентъра на НАП. Служителите на данъчното се качили в няколко коли от спирки, като тайни клиенти, плащайки 3 лв. Всеки един от шофьорите без изключение не дали билет или касова бележка за получените пари.

Катрин Тасева взе бронза на Световната купа в София

Катрин Тасева стана трета и взе бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тя събра общ сбор от 80.150 точки, след като взе оценки от 20.650 на обръч, 19.800 на топка, 21.200 на бухалки и 18.500 на лента.

Киркоров идва с ново шоу в София

Филип Киркоров познат още като кралят на руската поп музиката идва на турне в България през юни. Певецът ще покаже новото си шоу „Я+R“ # Цвет Настроения . Той ще гостува в София на 8 юни и в още пет града, съобщават организаторите. Уникалната шоу продукция е дело на Франко Драгоне от „Цирк дю Солей“, известен с бляскавият спектакъл на Селин Дион „А New Day“. 



Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right