Новините в София: Най-важното за деня 14 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 април 2020 г.

След празниците възстановяват имунизациите за децата

От 19 нови заразени с COVID-19 14 са в София, общо в страната положителните се увеличиха на 659 Възстановяват се имунизациите за деца след Великденските празници. Отлагането е с два месеца и половина и без епидемия се разрешава да е до 3 месеца.

Кметът на София: Ще има санкции за неспазване на мерките срещу COVID-19

За март загубите на ЦГМ от зоните и билетите е 6 млн. лв., 6,5 млн. лв. са загубите на транспортните оператори заради намаления пътникопоток Ще има санкции за нарушаване на противоепидемичните мерки срещу заразата от COVID-19 в София, защото неспазването на правилата застрашава околните. това предупреди кметът на София Йорданка Фандъкова тази сутрин в  интервю пред bTV.

Почина една от легендите на българската пантомима- Николай Ганчев- Руди

Отиде си една от легендите на българската пантомима - Николай Ганчев - Руди. Новината съобщиха негови близки в социалните мрежи, цитирани от БНР.   Николай Ганчев е сред създателите на пантомимата у нас. Той е четирикратен носител на награди от международни фестивали на пантомимата в Бърво, Чехия, а също преподавател по пантомима в Австрия.

Дезинфекцираха "Възраждане" и още 6 района

Клони и храсти да се събират до контейнерите и да се следи за графика за едро-габаритен товар, предупредиха от Столичен инспекторат В седем столични района бе извършена дезинфекция и миене на улици. Тази нощ във Възраждане са измити улиците ул. арх. П.Момчилов, бул. Инж. Иван Иванов, ул. Димитър Петков, ул. Камен Андреев, ул. Св.Св. Кирил и Методий, ул. Одрин.

Столична община осигурява еднократно по 1000 лв. за творци

Обхватът за подкрепа в културната сфера в столицата ще разширява с още 3 мерки Три мерки за подпомагане на културата са предложени днес и приети на заседание на постоянната комисия по култура на СОС. Това е една от най-засегнатите групи от ограниченията и извънредното положение заради епидемията от СOVID-19.

Метрото ще върви до 23 часа

Метрото ще се движи до 23 часа. Последните влакчета ще тръгват от крайните спирки в 22.30 ч. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Промяната влиза в сила от днес - 14 април. Преброяванията показали, че между 23 ч. и полунощ метрото се използва от 90 – 93 пътници.

Спирането на парното в София- най-вероятно след Великден

Според прогнозите на метеоролозите, веднага след Великденските празници ще може да започне спиране на парното в столицата, съобщиха от "Топлофикация София". От дружеството допълват, че заради извънредна ситуация в страната и затрудненията на голяма част от клиентите си, "Топлофикация София” ЕАД има готовност незабавно да пристъпи към спиране на парното.

"Топлофикация София" сменя абонатния номер с № на инсталация

„Топлофикация София“ ЕАД внедри успешно интегрираната информационна система ERP SAP и съпътстващата актуализацията на базата данни на своите клиенти. С въвеждането на новата система се цели интегрирането в едно на отделните софтуерни продукти, обслужващи различни ключови за дружеството бизнес – процеси: обслужване на клиентите; отчитане, разпределение и фактуриране на топлинната енергия; събиране на вземанията; развитие на човешкия капитал; управление на складовите наличности и заявките и др.

Пет столични училища доставят безплатен обяд за възрастни и деца

Пет столични училища са се заели с благородна инициатива - доставката на безплатен обяд за възрастни хора и деца от социално слаби семейства. Храната се приготвя и доставя при спазване на строги хигиенни норми, разказват от БНР.

Още 12 заразени с COVID-19 в София, в страната броят е 713

27 са до 18 години с положителен резултата, от тях 14 са под 10 години Още 12 новозаразени с COVID-19 са установени в София. Общият брой в страната вече е 713, сочат данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 18 нови случая. В Пловдив има 1, 2 в Смолян и 3 в Кюстендил. Лабораториите продължават да работят.

Намериха голяма сума в метрото, СДВР търси собственика

Плик с пари е загубен на 9 април т. г., съвестен гражданин го намира и предава на охранител В метрото преди дни е намерен голям плик с пари на станции от линия 1, съобщиха от СДВР. Голямата сума пари е намерена на 9 април т. г. от гражданин. Той е предал плика на охранител на "Метрополитен".

Премахват изоставени коли в „Подуяне“(СНИМКИ)

В район „Подуяне“ започна почистване на тревните площи и паркинги от изоставени коли, става ясно от публикация в социалната мрежа. Идеята е до четвъртък да бъдат премахнати 15 коли.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 1 май 2024 г....

Времето на 1 май 2024 г.: В празничния ден времето ще е облачно, съобщават от НИМХ. Облачността ще бъде по-често значит...

Прочети още keyboard_arrow_right