Новините в София: Най-важното за деня 15 октомври, 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 октомври 2019 г.

10 души задържани преди мача България- Англия

10 души- и българи, и англичани, са задържани преди старта на вчерашната футболна среща между България и Англия, съобщиха от МВР. Деветима фенове на двата отбора са били върнати от входовете на стадиона заради употреба на алкохол. Шестима от задържаните са за липса на документи за самоличност, трима – за хулигански прояви, един е отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Променят движението по "Евлоги и Христо Георгиеви" заради третия лъч на метрото

Промяна в движението ще има по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви заради строеж на третия лъч на метрото- Позиция 4. Това съобщават от Столична община.

Тестват комплексно системите за управление на метрото, строителството е на финала (СНИМКИ)

Възстановяват архитектурно терена над спирка "Театрална" с цветя, зеленина и осветление До края на октомври приключват всички строителни дейности по станциите и трасетата на метрото от Третата линия, научи Столица.bg.

Запорираха имоти за 310 млн. лв. на Арабаджиеви в София и страната

Имущество за 310 млн. лв. на Вълчо и Маринела Арабаджиеви е запорирано. Имотите са в София, Пловдив и други градове в страната, и по Черноморските курорти. Наложените обезпечителни мерки, както и на 9 юридически лица, са по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Най-после: Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка преди минути. Само преди два часа той не искаше да се оттегли от поста на футболната централа, предаде gong.bg. Оставката му бе поискана по-рано днес от премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев заради провала снощи на националите в мача с Англия. Лъвовете загубиха с 0:6 евроквалификацията.

Фандъкова: Готов е проектът за храм-паметник за загиналите войни в Първата световна война

 Готови сме с проекта за изграждане на нов парк в район „Оборище“ към ул. „Черковна“ заедно с храм-паметник за загиналите български войни в Първата световна война. Подготовката на терена ще започнем още тази година, а догодина стартираме изграждането. Това съобщи настоящият и кандидат за кмет на София Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа.

Загинала жена след удар между кола и влак край София

Жена е загинала след удар между влак и кола на прелеза в софийското село Кубратово, съобщи bTV. Друга е откарана в "Пирогов". Медиците казват, че състоянието ѝ е много тежко.   Линейката е пристигнала на мястото 10 минути след подаване на сигнала.

Акцията за влизането в БФС е планувана дни преди мача с Англия

 Документация е иззета и от офисите на БФС на "Иван Асен", арестувани са служители Специализрана операция на службите в БФС е планувана дни преди мача на България с Англия. Това обясни премиерът Бойко Борисов пред bTV. "Аз ги предупредих, за да не кажат после, че не съм. Има граница, която не трябва да се преминава", коментира Борисов за влизането на ГДБОП в БФС в Бояна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right