Новините в София: Най-важното за деня 16 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 16 април 2022 г.

В тунела на Люлин: Шофьор оцеля в смачканото си БМВ (СНИМКИ)

Шофьор оцеля и е без тежки наранявания и опасност за животав жестока катастрофа в тунела на Люлин рано тази сутринт. Управляваното от него БМВ се превърна в топка ламарина за вторични суровини, след като водачът е самокатастрофирал в тунела. Инцидентът е станал в 5.20 часа тази сутрин, няма пострадали хора, щетите са само материални. води се леко ПТП, тъй като няма пострадали хора, потвърдиха от пресцентъра на МВР пред Столица.bg. Еърбеците са се отворили и са го спасили от тежки травми. Според удара той се е забил челно с БМВ-то, завъртял се е и последвал и страничен удар, коментират специалисти.

В СДВР се е предал третият заподозрян в убийството на полицая

Третият заподозрян в убийството на бившия полицай Любомир Иванов в столичния "Лозенец" е установен, съобщи Нова телевизия, потвърдили източници от разследването. Мъжът бе обявен за издирване във връзка с убийството на 25 март т. г. Той се е предал снощи около 22:30 в СДВР и е задържан за 24 часа.

Внимание: Опасни дупки по Околовръстното при Люлин пукат гуми (ВИДЕО)

Карайте бавно и внимателно по столичното Околовръстното при Люлин. Това предупреждават от Екип снимачи в социалната мрежа. В участъка са се отворили огромни дупки, които са опасни и се пукат гуми. Екип снимачи публикува видео, заснето преди 3 дни, в което показват дебнещата опасност и призовават шофьорите да са внимателни и да се съобразяват с пътната обстановка. На ден най-малко 4 автомобила пукат гуми в дупките, толкова са били и на 12 април т. г., припомнят редовно преминаващи.

3-годишен "откри" заседанието в НС в Деня на отворените врати

3-годишният Андрей удари звънеца и даде начало на "пленарното заседание" на днес. Българският парламент посрещна студенти, ученици и граждани в Деня на отворените врати, по случай Ден на отворените врати 143 години от създаването на Българската конституция. Председателят на парламента Никола Минчев поздрави първите гости в пленарната зала и „провери кворума“, след което подпомаган от детето „откри“ заседанието.

Добротворци: Общинари от Надежда и Столичен инспекторат боядисаха около 50 пейки (СНИМКИ)

Близо 50 пейки по бул. „Ломско шосе“ бяха боядисани от служители на район „Надежда“ и Столичен инспекторат, похвали се в социалната мрежа кметът на района. Обновяването на зелените пространства е от кампания “Включи се и ти“, която се провежда от 1 до 15 април 2022 г. Материалите - ръкавици, четки и боя, са осигурени от Столичен инспекторат. Участниците в кампанията работиха в зони с паркова мебел, започващи от детската площадка на метростанция “Бели Дунав“ до площада пред Общински културен институт „Надежда“. На всяка боядисана пейка беше поставена информационна бележка за внимание.

В София: Рязко застудяване, 2 - 10 градуса, сняг и обилни валежи от дъжд

Рязко застудяване на времето ще има утре, неделя - 17 април, в София и страната. Обявен е жълт код за обилни валежи от дъжд. Столицата не прави изключение и днешните 20 градуса ще паднат на зимните 10 градуса максимална температура и 3 градуса минимална. Очакват се превалявания от сняг Обявеният предупредителен жълт код е за цялата страна, включително в столицата, ще преминат в сняг. В крайните източни райони валежите ще бъдат придружени от силни ветрове, сочи прогнозата на НИМХ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right