Новините в София: Най-важното за деня 16 август, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 август 2020 г.

Обновеният участък от бул. „България“ се отваря днес

От днес се пуска движението от бул. „Тодор Каблешков“ до „Околовръстен път“ към квартал „Бояна“, съобщава БТВ. В отсечката беше извършена цялостна рехабилитация. Ремонтът стартира на 15 юли.

До края на месеца се пускат 8 км от третата линия на метрото

До края на август ще бъдат пуснати  първите 8 км. от третата линия на метрото, съобщи БНР, цитирайки столичния кмет Йорданка Фандъкова. И вторият участък от 4 км в „Овча купел“ е готов. Стойността на проекта е 498 млн. евро, 312 млн. е безвъзмездното финансиране от ЕК.

Мият пътното платно на Софийски околовръстен път – Южна дъга

Налага се временно въвеждане на организация на движението за измиване на пътното платно на Южната дъга, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Реставрираха покрива на ротондата "Св.Георги"

С подкрепата на Столична община е напълно реставриран в автентичен вид покривът на ротондата "Св.Георги" в София, пише в своя пост в социалната мрежа зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов.

Започва Летният фестивал на София

Sofia Summer Fest отваря врати с вход свободен Sofia Summer Fest започва този четвъртък, 20-и август с участие на емблематичния DJ Ради от Metropolis, филмът за легендарния футболист Пеле и музикалното участие на Неделяна Христова и Лазар Кисьов. Мястото на събитието е Южен парк II зад музея „Земята и хората“ и зад Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство, до метростанция „Европейски съюз“ и хотел „Хилтън“.

Младост 4 и ж.к. Свобода започват седмицата без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ в понеделник, 17 август, ще наложат спиране на водоподаването в някои райони в столицата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right