Новините в София: Най-важното за деня 17 август, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 август 2020 г.

Убитият на улица "Захари Зограф" е шотландец

Мъжът, който бе убит на столичната улица "Захари Зограф" в квартал "Драгалевци", е шотландец, съобщават от БНР. Той живеел на семейни начала с нашенка. Според медията вече има и заподозрян за извършване на кървавия акт- бившият съпруг на жената. Източници, близки до разследването, твърдят, че той вече се намирал извън България.

Разделят на две части маршрута на автобус 54

От 04:30 часа днес до 24:00 часа на 23.08.2020 г. (неделя) автобусна линия № 54 ще бъде разделена на две части, съобщават от Център за градска мобилност.

При проверка в Пасарел: Намериха строеж без документи в ловно стопанство „Искър“

Строеж на два етажа, за който няма необходимите от закона документи, е открит при проверка в района на ловно стопанство „Искър“ в Пасарел. Инспекцията е възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) след публикации в пресата. На място са били екипи от Земеделското министерство и от ДНСК.

Опасност от инциденти в столицата заради стълбове на платното

Опасност от доста сериозни инциденти на платното създават два метали стълба в столичния квартал "Манастирски ливади". Те са разположени на улица "Ралевица". И двата са на уличното осветление. Вместо да бъде преместен, по-старият стълб служи за трамплин на ток към по-новия, разказват от Нова телевизия.

СДВР търси информация за жена, намерена мъртва в трамвай

Столичната полиция търси съдействие за установяване самоличността на жена, починала в трамвай. Инцидентът е станал на 5 юли миналата година. Около 12.20 ч. във Второ РУ е получен сигнал от 112,че е е намерена починала жена в трамвай на спирка „Квартал Триъгълника”.

"Топлофикация София" е възстановила на потребителите си 24 милиона лева

„Топлофикация София“ вече е възстановила 24 милиона лева на потребителите си от намалението на цената на топлинната енергия. Чрез прихващане на сметките за юни са върнати над 10 млн. лв., а със сметките за юли и изравнителните сметки - още 13,8 млн. лв. Остават за възстановяване още 12 798 316 млн. лв., с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите, информираха от дружеството.

За столицата: Две трети от платените местни данъци са по електронен път

През тази година в София две трети от внесените местни налози са по електронен път, съобщиха от  дирекция "Общински приходи".

Тръгва връщането на суми от изравнителните сметки за парното в София

  Важно за столичаните с парно и топла вода. От днес тръгва връщането на суми от изравнителните сметки на клиентите на „Топлофикация София“. За да се спазват COVID- мерките посетителите изчакват реда си извън касовите салони, а вътре в тях ще бъдат пускани само с маска.

Инициатива за премахване на графити по ул. „Цар Иван Асен II"

Стартира инициатива на Район Средец, съвместно със Столичен инспекторат, за премахване на всички незаконни и загрозяващи графити, надписи и надрасквания по улица „Цар Иван Асен II", става ясно от публикация на районното кметство в социалната мрежа.

8 столични районни управления подменят лични карти и в събота

Всеки, който желае да подмени личните си документи и е с постоянен адрес в столицата, може да подаде заявление с платена такса във всяко едно от районните управления в София, съобщава Канал 3.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right