Новините в София: Най-важното за деня 20 август, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 август 2020 г.

Зам.-кметът на София е против събарянето на емблематичния хотел Рила

Доц. д-р Тодор Чобанов изпрати становището си до Експертиня съвет на НАГ Заместник кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, който отговаря за култура и образование, е против събарянето на емблематичния за столицата хотел Рила в центъра на града. Историкът изпрати становището до Експертния съвет на Направление "Архитектура и градоустройство" и до главния архитект Здравко Здравков.

В "Хиподрума" разчистиха спортна площадка, превърната в сметищи (СНИМКИ)

Кметът на район Красно село предвижда проектиране за трансформация на цялото пространство с зона за децата и за рекреация Спортна площадка в столичния квартал "Хиподрума", район Красно село светна от чистота.

Български шевици везаха в галерия "Сердика" на Женския пазар (СНИМКИ)

Позабравеното бродиране отново придобива популярност. Десетки дами се включиха в ателието по везба и с игла и конец майсториха български шевици. Заслугата е на галерия "Сердика" на Женския пазар в София, тъй като от там са инициаторите да организират курс.

Поредна жертва на катастрофа край Божурище

Жена е загинала при катастрофа днес. Инцидентът е станал в района на Божурище, съобщи Нова телевизия. Поредната жертва е след удар на два автомобила.

Загиналата край Божурище е карала колата, спътницата ѝ е в "Пирогов"

Жената, която е загинала при катастрофата в Божурище, е шофирала колата. Инцидентът е станал малко след 11:00 часа днес, съобщават от Нова телевизия. Шофьорката се е движила с висока скорост. По неизяснени за момента причини тя не е успяла да вземе завой и машината е полетяла в реката. Загинала е на място. Пътувалата с нея жена е откарана в „Пирогов” с опасност за живота.

В болница "Света София": Махнаха 12-килограмов тумор от пациентка (СНИМКА)

12-килограмов тумор е махнат от пациентка в отделението по акушерство и гинекология на болница „Света София“. Заради огромните размери на  образуванието се е наложила доста сложна операция за махането му и за да се направи хистеректомия. Това съобщиха от болничното заведение.

До 10 септември пускат движението по Южната дъга на "Околовръстното" (СНИМКИ)

Добра вест за столичните шофьори. До 10 септември ще бъде пуснато отново движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктра".

Удължават до 18 септември срока за заявленията за нови еко печки

До 18 септември се удължава срокът за подаване на заявления за безплатна смяна на печките с твърдо гориво с нови и модерни еко уреди. Това се прави заради засиления интерес от страна на хората, съобщават от "Зелени решения за София".

Мъж с G класа блокира движението на "Цар Освободител" и "Г.С.Раковски"

Мъж с черен джип G класа блокира движението на едно от оживените столични кръстовища- на бул. "Цар Освободител" и  ул. "Г.С.Раковски". За това разказват възмутени столичани. Те изпратиха сигнал за ситуацията и до Нова телевизия.

Проверка от прокуратурата на G класата, която блокира столично кръстовище и удари кола

Софийската районна прокуратура се самосезира по случая с черния джип G  класа,  който блокира централно столично кръстовище, ударил спряла кола и спокойно си замина. За това съобщават от Нова телевизия. Сигналът бе изпратен до телевизията от възмутени граждани.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 3 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 май. Одобрен е служебен проект за разд...

Прочети още keyboard_arrow_right