Новините в София: Най-важното за деня, 26 април 2019 г.

Александър Невски

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 април 2019 г.

Катастрофи блокираха движението по “Тракия“

Блокирано е движението по магистрала "Тракия". Хиляди столичани тръгнаха на път и буквално затапиха движението в продължение на километри. Обстановката е допълнително усложнена заради няколко катастрофи. Най-голям е трафикът на изхода на столицата в посока Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР.

Патриарх Неофит възглави Опело Христово в катедралата "Света Неделя''

Патриарх Неофит възглави Опело Христово в митрополитската катедрала "Света Неделя". Много столичани и гости на града вярващи православни християни съпреживяват Христовата смърт по време на традиционната вечерна служба на Разпети петък. Тя е дълга и тежка, защото днешният ден от Страстната седмица е най-тъжният ден за Божия син Иисус Христос.

Отцепиха района около стадион „Васил Левски“ заради куфар

Полицията отцепи района около стадион „Васил Левски“ заради забравен куфар. Багажът е оставен точно пред централния вход на ул. „Ген. Гурко“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“, съобщават очевидци.

Откриха комплекс за обучение за безопасност на движението в „Горубляне“

В столицата откриха нов комплекс, в който деца от различни възрасти ще се обучават на безопасност на движението. Инициативата е част от кампанията за безопасност „Спри, детето запази!“. Той е изграден в двора на детска градина „Шарл Перо“ в квартал „Горубляне “, район „Младост“.

6 международни театрални заглавия ще видим на "Световен театър в София"

От 2 до 13 юни ще се проведе 13-ото издание на платформата "Световен театър в София". На него ще видим и уникалният спектакъл "Щедростта на Тавита" на Ян Фабър и неговата компания "Трублейн". Той ще бъде поставен на 6 юни от 19.30 часа в  Сатиричен театър "Алеко Константинов". Програмата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Световен театър в София ще започне на 2 юни от 19:00 ч в Младежкия театър с изцяло мъжкия актьорски състав на "Макбет" по Шекспир на режисьора Алесандро Сера и неговата компания от Сардиния "Театроперсона". Ще видим и прожекцията на отличения със "Златна маска" "Онегин" в Дом на киното на 8 юни от 19:00 ч.

Без "синя" и "зелена" зона в София по Великден и Гергьовден

От днес до 29 април намирането на места за колите по столичните улици вече няма да е толкова голям проблем за шофьорите. Защото зоните за почасово паркиране "синя" и "зелена" няма да работят, съобщават от Центъра за градска мобилност. 

Сключиха договорите за реконструкция на софийските гари Подуяне и Искър

Подписани са договорите за реконструкция на жп гарите Подуяне и Искър. Гарите ще бъдат изцяло обновени през следващата година със средства от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., съобщават от НКЖИ. Те са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената в страната. Само за 2017 г. броят на пристигащите и заминаващи пътници по това направление е над 1,4 млн.

Големи опашки в столичните храмове на Разпети петък (СНИМКИ)

Големи опашки се извиха в столичните храмове на Разпети петък. Църквите са препънени вътре и навън, видя Столица.bg. Именно днес всички вярващи отиват в църквата, за да се докоснат до св. Плащаница. Разпети или Велики петък е най-тъжният ден от седмицата преди Великден, на него се извършва възпоминание на бичуването, поруганието, разпъването и страшната смърт на Спасителя.

Най-впечатляващото шоу за динозаври пристигна в София 

Най-впечатляващото шоу за динозаври Walking with Dinosaurs- the Arena, базирано на отличените с редица награди серии на BBC Studios, пристигна в България тази седмица. То ще бъде представено на специално изградена сцена в зала „Арена Армеец“ на 26, 27 и 28 април. Шоуто „Разходка с динозаври“ е направено от 65 души и показва промените, настъпили в динозаврите според последните научни изследвания. Идеята за него се ражда в Австралия, където след дълга подготовка оживява в Сидни през януари 2007 г.

Вижте най-атрактивните събития в София за утре - 27 април ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 7 май 2024 г....

Времето на 7 май 2024 г.: Очаква ни слънчев ден с разкъсана висока облачност, съобщават от НИМХ. В следобедните часове ...

Прочети още keyboard_arrow_right