Новините в София: Най-важното за деня 28 септември, 2019 г.

Дружба езерото

Снимка: Столица.bg, Елени Сидера

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 септември 2019 г. 

Етажната собственост вече сама ще определя процента отопляема сградна инсталация

Всеки клиент ще избере начин да получи изравнителната си сметка – чрез куриер, по електронен път или по пощата. До сега сметките се предаваха на упълномощено лице и то ги раздаваше на съседите. Сега то ще получава само общите изравнителни сметки. Срокът за обжалване се съкращава до 31 август.  Клиент, който не може да осигури достъп до уредите, може да се възползва от дистанционни такива.

Тестват сирените в столицата

Сирени за предупреждение ще бъдат включени на 1 октомври т.г. в 11,00 ч. съобщиха от МВР. Излъчваните сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация. В тревогата ще участват и интегрираните към националната система локални системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствия. 

Катастрофа затвори пътя София - Самоков 

Катастрофа затвори пътя  София – Самоков, съобщават от МВР. След сблъсък на два автомобила в местността „Мечката“ са въведени обходни маршрута – в посока София през Ярема и в посока Самоков през Железница. Двамата шофьори са транспортирани в болнични заведения за оказване на медицинска помощ. За други жертви не се съобщава. 

Футболният „Левски“ с нови глоби за вандалщина 

Дисциплинарната комисия към БФБ наложи нови глоби на футболния клуб „Левски“ след като феновете му отново сътвориха ексцесии на мача със Спартак (Варна) - 1/16-а финална среща от турнира за Купата на България. Глобата от 2300 лв. е за хвърлени димки, бомбички и други предмети на терена, както и да се възстановят щетите на градския стадион в Балчик, където се игра мача. 

Музикалният театър открива сезона с „Влез в моя сън“ 

Новият сезон ще бъде открит на 29 септември, неделя, с концерт-спектакъл „Влез в моя сън“. С него ще бъде отбелязан и 60-годишният юбилей на главния диригент Юли Дамянов. Като специален гост на концерта е поканен певецът Васил Петров, който ще изпълни емблематичната песен на Франк Синтра „Моят път“. Редом със звездите на театъра ще пеят и негови бивши солисти. 

Най-добрите тату артисти ще покажат майсторство в НДК 

Над 140 тату артисти от Европа и Азия ще демонстрират за пета година майсторството си в зала 3 на НДК. Проявата е в рамките Bulgaria Tattoo Expo и ще се състои на 28 и 29 септември, събота и неделя. Ще участват едни от най-големите имена сред тату артистите, които ще демонстрират различни стилове и техники. Те ще работят на място и съревнованието е в конкурсна програма, включваща малка черно-бяла татуировка, ориентал, портрет, голяма цветна, реалистична и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 10 май 2024 г....

Времето на 10 май 2024 г. Облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10 гр...

Прочети още keyboard_arrow_right