Новините в София: Най-важното за деня 28 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 януари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 28 януари 2022 г.

48-годишен беше намерен мъртъв в дома си

Мъж от Самоков е обвинен за средна телесна повреда, съобщават от полицията. 45-годишният жител на града е причинил трайно затруднение в движението на едната ръка на друг човек, след счупване на крайна костица на палеца. Не са ясни мотивите на извършителя.

Бони и Клайд от "Суха река" в София крадат бира и безалкохолни

Мъж и жена разбиват хладилни витрини на магазин и отмъкват бира и безалкохолни през нощта. Това са запечатали охранителни камери в столичния квартал "Суха река". "Щетите са на стойност около 200 лева, с ремонтите станаха повече", разказва пред БНТ Никол Тончева, управител на магазин. Местните Бони и Клайд са разбили ключалките на два хладилника, опитали са неуспешно да разбият и трети. Според потърпевшите, обирите са добре планирани и извършени професионално.

Работна група към СОС се събира за новата наредба за общинските жилища

Работната група за новата наредба за общински жилища в София ще се събере през идната седмица. Това каза председателят на Комисията по архитектура и строителство към СОС арх. Иво Петков по време на заседание. Той отговори на въпроса на независимия общински съветник и член на комисията Борис Бонев, който попита, кога ще се разлеждат заявените от наематели за купуване общински жилища. Също така потвърди, че има и готов доклад за закупуване.

Район "Слатина" стартира допитване за въвеждане на Зелена зона

Жителите на район "Слатина" могат да дадат гласа си за това, дали в кварталите „Гео Милев“ и „Редута“ да се въведе "Зелена зона" за паркиране. Това съобщават от районната администрация. Зелената зона за паркиране се предвижда да бъде въведена в кварталите "Гео Милев" и "Редута" още през тази година, съобщи за БТА кметът на района Георги Илиев. След предварителна среща с ръководството на Центъра за градска мобилност, те са поели ангажимент една трета от приходите от зоната да се реинвестират в нея под формата на възстановяване на инфраструктурата.

Инж. Братоев, Метрополитен: Няма да се разреждат метровлакове, търсим резерви да се издържаме

Сметката за ток на столичното метро е 3 пъти по голяма в сравнение с 2021, без ДДС тя е около 3 млн. лева. Приходите на практика са се сринали, пътниците са намалели с 40%. Това съобщи пред btv инж. Стоян Братоев, директор на "Метрополитен". Той допълни, че засега единици от служителите напускат, но има тенденция водещи специалисти, които са обучени и работят добре, да търсят друга работа. Държим те да останат, заяви директорът на столичния метрополитен. потребност за разреждане на влаковете трябва да осигурим по добра среда за пътниците.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 2 май 2024 г....

Времето на 2 май 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 10-11 град...

Прочети още keyboard_arrow_right