Новините в София: Най-важното за деня 3 август, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 3 август 2020 г.

Три кръстовища в София остават блокирани, вижте как се движи градският транспорт

Три от кръстовищата в София остават блокирани от палаткови лагери. Това са "Орлов мост", площад "Независимост" , а вече и на Софийския университет, съобщават от Нова телевизия.  

Почистиха незаконно сметище до бл. 23 в "Дианабад" (СНИМКИ)

Вече е почистено незаконното сметище до бл. 23 в ж.к. “Дианабад”. Бяха подкастрени и редуцирани самораслите вишни, наложи се да се отнеме и част от повърхностния слой на почвата, за да се ограничи развитието на растението “слонски уши”. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев. 

Нов фирмен магазин на „Хигиенно-медицинска индустрия” отваря врати в София (ВИДЕО)

На 7-ми август се открива петият магазин от веригата на HMI на ул. „Георги. С. Раковски” 159 в столицата Най-големият производител у нас на дезинфектанти отваря свой представителен магазин в София. Създаването на магазинна мрежа в България има за цел да предложи и на крайния потребител пълна гама от препарати в широк дезинфекционен спектър, продукти във всички области на почистването и поддръжката на всички видове повърхности и материали.

Автобус на градския транспорт и мотор се удариха в района на УНСС

Катастрофа е станала в столицата малко по-рано днес. Ударили са се мотор и автобус на градския транспорт. Инцидентът е станал в района на УНСС, съобщават от Нова телевизия.

В "Княжево": Мъж пропадна под мост заради дупка

Дупка, която не се вижда от храсти и трева, стана причина мъж да пропадне под моста в квартал "Княжево". Човекът е с множество травми по главата и тялото, разказват от Нова телевизия.

"Бохемска София" разкрива тайни от столицата до края на Втората световна

Уникална разходка из тайните на София в периода до края на Втората световна война предлага на любознателните проектът "Бохемска София". Той разказва за културното, артистичното и забавното миналото на града. От 4 до 27 август ще има виртуална поредица "София и музите", разказа пред БНР създателят на проекта Виктор Топалов.

Улеснение: Столичани ще сменят личните документи във всяко районно управление

Ново улеснение за столичани, и особено за тези, на които скоро предстои подмяна на личните документи. Те ще могат да подават заявления във всяко едно Районно управление в града. До този момент това можеше да се прави само в РПУ-то  по местоживеене.

4 часа оперирали катастрофиралия до УНСС моторист

Мотористът, който пострада в катастрофа край УНСС в "Студентски град", е бил опериран 4 часа от лекарите в болница "Св. Анна", информира Нова телевизия. Той е откаран в лечебното заведение с откъсната ръка и фрактури на подбедрицата и на коляното.

Столичанка-самоубийца предизвика верижна катастрофа на „Тракия“

Столичанка предизвика верижна катастрофа на 115-я километър на магистрала „Тракия“, съобщава МВР. 39-годишната Веселка от София решила да се самоубие. Подкарала джипа си от Цалапица, където била преди това, оставила майка си на разклона за селото и тръгнала към София по магистралата. Изненадващо прави обратен завой, тръгва срещу движението и се забива в мантинелата.

„Люлин“ 7 и Центъра остават без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ във вторник, 4 август, ще наложат спиране на водоподаването в някои столични райони.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 12 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 12 май. 4 нови къщички приютяват бездомн...

Прочети още keyboard_arrow_right