Новините в София: Най-важното за деня 3 март 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 3 март 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 3 март.

20-метров национален флаг със "Свобода или смърт" спуснаха обитателите на блок в столичния "Толстой"

20-метров трибагреник и със "вобода или смърт" спуснаха обитателите на 16-етажен жилищен блок в столичния квартал "Толстой", район Надежда, съобщи bTV. Знамето е по случай националния празник Трети март. Тази сутрин около 8 часа празнично се развя българският флаг.  Над 25 семейства от блока се включват в инициативата на Николай Георгиев и събират средства за знамето и потавянето му.

Столична община възстанови осветлението в Южния и Западния парк

Два столични парка са с изцяло ново освеление - Южния и Западния парк, похвали се във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Така той е изпълнил предизборното си обещание за подмяна и изграждане на ново осветление в парковете, за да се подобри сигурността и естетическият им вид. "С радост мога да кажа, че сме възстановили изцяло неработещото осветление на два от най-посещаваните паркове, Южен парк и Западен парк", доволен е столичният кмет. Той обещава, че се работиактивно с ново осветление да бъдат и останалите два големи парка - "Заимов" и "Хиподрума".

Софийски районен съд задържа "червения пират" под стража

Илко Захариев, известен като "червения пират", е привлечен към наказателна отговорност, за това че на 21.02.2024 г. е изпратил до различни институции множество електронни съобщения, съдържащи закани с убийство спрямо магистрати и обидни квалификации, касаещи политици и други публични личности.

На Трети март в София: Столичани на обиколка с автобуси "Икарус" и "Чавдар" по ретро линия 200

Столичани се върнаха десетки години назад с ретро автобусите на столичния градски транспорт "Икарус" и "Чавдар". Старинните, но реставрирани возила се движиха днес в София по ретро линия 200 по случай Трети март. Много хора се събраха пред НИМ в Бояна, където бе крайна спирка на ретро маршрута.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right