Новините в София: Най-важното за деня 4 януари, 2020 г

паметник Цар Освободител

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 януари 2020 г.

Спират движението по "Стара планина" заради ремонт на канализация

Движението по централната улица "Стара планина" в София ще бъде спряно заради подмяна на канализация, научи Столица.bg. Ремонтът ще бъде в участъка от ул. "Париж" до "11-ти август". Затворено ще бъде движението за автомобили.

Модерните киносалони убиват тези като „Влайкова“

Не е тайна, че столичното кино „Влайкова“ води неравна битка за оцеляването си, съобщава Днес. За момента разчита единствено на верните си почитатели. Столична община би могла да помогне да се съхрани това уникално културно средище според Петър Стойнов, председател на фондация "Софийски дискусионен форум“.

Само Панчарево радва столичани с топъл минерален басейн

Проучване на Гражданска инициатива "Термално-Нормално" установи, че на територията на столицата няма действащи минерални басейни, освен минералния басейн в Панчарево.

142 години от Освобождението на София

На днешният ден, 4 януари, се навършват 142 години от влизането на войските на генерал Гурко в София и освобождението ѝ. В църквата „Св. Неделя“, по това време катедрален храм “Свети Крал”, е бил отслужен благодарствен молебен.

Заловиха ало измамник от престъпна група, разбита през 2019 г.

Заловен е 24-годишен от Кресна. Той е бил обявен за издирване заради участие в група за телефонни измами. Мъжът е бил задържан от служители на ГДГП и ГДНП на Летища София, пристигайки от Германия, съобщават от Пресцентъра на МВР.

„Валиумният“ изнасилвач е пуснат под домашен арест

Чужденецът, изнасилил българка, който беше заловен по Коледа, е пуснат под домашен арест, съобщава Нова ТВ. В Нидерландия Стелингверф, известен като валиумния изнасилвач, има богато криминално досие. Той беше заловен по Коледа у нас.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 10 май 2024 г....

Времето на 10 май 2024 г. Облачно и дъждовно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 9-10 гр...

Прочети още keyboard_arrow_right