Новините в София: Най-важното за деня 7 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 юни 2022 г.

Посредникът в столичния КАТ е задържан за 24 часа в Първо РПУ

Сигналът за мнимия служител на КАТ е подаден от гневен гражданин, разказа началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев пред Нова телевизия. Гражданинът сигнализирал за корупция. Той искал да си подменя малкия талон, който бил изгубен, когато измамникът му предложил помощ срещу сумата от 100 лева.


"Капитолия" излезе в отпуск в опит да саботира премахването (ВИДЕО)

Автокъща "Капитолия излезе в отпуск, опитвайки се да предотврати премахването на незаконната постройка в столичната Борисова градина. За това съобщи председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев във Фейсбук. Той публикува клип, на който се вижда, че премахването на шестте незаконни чадъра е възпрепятствано съзнателно.

Столична община и полицията влязоха принудително в "Капитолия"

Служители на Столична община, Центъра за градска мобилност и полицията влязоха принудително в автокъща "Капитолия" в Борисовата градина в столицата, съобщи БНР. Това се наложи, след като собствениците на незаконните съоръжения излязоха в отпуск, за да предотвратят премахването им.

София работи по седем проекта за по-добра градска среда

"София подновява кандидатурата си за наградата „Зелена столица на Европа“ през 2024 г., съобщават от Столична община. „Постигнатото от града беше оценено много високо, като освен напредъка на София като зелен град, комисията оцени и работата ни с гражданите“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията URBAN GREEN.

Обмислят държавата да поеме 50% от цената на картите за градския транспорт

Държавата да поеме половината от цената на картите за градски транспорт в София и в цялата страна, обмисля правителството. Това е едно от предложенията, срещнали подкрепата на управляващите, съобщи депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев след заседание на коалиционния съвет.


Спецакция в София, задържан е наркотрафикант

Специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици се провежда в момента в София, съобщава Бтв. Акцията е на бул. „Александър Малинов“ в ж.к. "Младост".


Звездите на седем спортни величия греят в Нови Искър (СНИМКИ)

Стотици жители на столицата се събраха в кв. "Курило" днес, за да присъстват на церемонията по откриване на „Алея на спортната слава на Нови Искър“. По този начин местните хора отдават заслужено признание на 7 шампиони, достигнали до най-високите връхове в спорта.

Председателят на СОС шокиран от отговора на премиера за градския транспорт в София

Въпросът за финансирането на градския транспорт в София с пари от държавата е бил обсъден днес от председателя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев и премиерът Кирил Петков, съобщава actualno.com. Георгиев е поискал да разбере каква подкрепа ще получи общественият транспорт в столицата при актуализацията на бюджета. Отговорът на министър-председателят обаче го е шокирал.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 април 2024 г....

Времето на 28 април 2024г.: На Цветница ще е цветно и сдлънчево. Времето днес ще е с ясно небе, за цвят от време на вре...

Прочети още keyboard_arrow_right