Новините в София: Най-важното за деня, 9 март 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 март 2019 г.

В Красна поляна не искат ромски жилища на спортна площадка

Жители на кв.„Факултета” излязоха на мирен протест тази сутрин. Недоволстовото им е породено от план ромите от Виетнамски общежития, да бъдат настанени в контейнери. Според този план контейнерите ще бъдат превърнати в домове, до поликлиниката във „Факултета“, съобщава Нова телевизия. Те ще бъдат преместени на само 500 метра в квартала на мястото на зелено игрище, на което играят децата от района. 

Куче оцеля при тежката катастрофа край Казичене

Куче от породата болонка, е оцеляло при изключително тежката катастрофа на Околовръстния път на София, която взе две жертви тази сутрин. Животинката е в шок и е откарана в клиника за преглед и лечение , тъй като има наранявания.

Топлофикация ще компенсира останалите без парно и топла вода столичани

"Топлофикация" София е готова да компенсира всички столичани останали без топла вода и парно през последните дни. От дружеството обещават, че за тези абонати, които не са получавали услугите им вече над 48 часа, ще бъдат обезщетени финансово. Припомняме, че от вторник следобед хиляди жители на София, които живеят в централната част, нямат парно и топла вода заради серия от аварии.

34 години от атентата край жп гара „Буново“

Днес се навършват 34 години от атентата край жп гара „Буново“. На този ден през 1985 г. около 21.31 часа бомба, поставена от турски терористи, гръмва във вагона за майки с деца на влака по линията Бургас – София в района на жп гарата „Буново“.

Къде и кога ще сте без ток през идващата седмица

Спиране на тока ще има през предстоящата седмица от 11 до 15 март т. г. на територията на всички райони на Столична община, предупреждават от енергоразпеделителното дружество ЧЕЗ. 

Младеж без книжка си спретна гонка с полицията в София

Преследването като на кино, е станало вчера в късният следобед в София. Шофьор  на лека кола не спира при подаден сигнал на патрул на Пътна полиция. Веднага полицейските служители започват гонка из софийските улици. Те успяват да спрат нарушителя в краен квартал на града, съобщават от пресцентъра на МВР.

Код „Силно мой човек – Пенчев” за висока пенсия в НОИ

С таен код са работили служителите в НОИ за отпускане на високи пенсии. "СМЧ Пенчев", или "Силно мой човек Пенчев" е ключа , за да бъде отпусната пенсия на хора в София и Силистра, без да имат право на това. Информацията за кода бе съобщена днес от говорителя на Специализираната прокуратура Сийка Милева. Схемата действа по добре изигран начин, шефа на НОИ-Силистра е звънял по телефона на началничката на отдела за отпускане на пенсии, като е давал лични данни на граждани, които нямали такова право. Служителка слагала кода "СМЧ Пенчев" и така документите минавали много бързо и без да се проверяват.

Жители на „Иван Вазов” искат въвеждане на „зелена зона”

Живеещите в кв. „Иван Вазов” искат да бъде въведена „зелена зона” в квартала. Местата за паркиране ще бъдат между бул. „България“ на север, ул. „Бяла черква“ на юг до Южния парк, „Петко Каравелов“ и покрай Перловската река към бул. „Петко Ю. Тодоров“ от както и към стадион „Раковски“. Това съобщи пред БГНЕС районият кмет на „Триадица“ инж. Николай Терзиев.

Анастейша пристигна в София за снимките на нов филм

Певицата пристигна в София за снимките на новия филм, в който участва. Тя не иска да се шуми около нея за да не бъде преследвана от фенове, които искат да се докоснат до идола си, съобщава в. "България Днес". Филма, в който поп певицата участва, се снима в центъра на София и по специално в района около НДК. Останалата част от продукцията се прави във филмовия център в Бояна.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right