От район Студентски: Директорът на 55-о СУ укрива документи за конкурс

От район Студентски: Директорът на 55-о СУ укрива документи за конкурс

Снимка: 55su.bg

Забавянето на подписване на договора за 2 лавки и столова ще остави децата без хранене в училището

Нов скандал е на път да избухне само ден след началото на новата учебна година. За пореден път става въпрос за хранененто на учениците в училищен стол. В ход е процедура по подписване на договор за отдаване под наем за срок от 5 години на обекти общинска собственост за ученическо столово хранене: 2 лавки и столова с топла кухня в училищни сгради на 55-о СУ ,,Петко Каравелов". Директорът на училището обаче бави подписването на контракта, съобщават от район Студентски с имейл до Столица.bg.

Процедурата е на финалната права. Трябва да се подпише договор с кандидата по проведения от самото училище конкурс по всяка една от обособените му позиции. Но директорът на учебното заведение умишлено бави процедурата, укривайки документите по конкурса. Бавенето на договора оставя децата без достъп до училищно хранене и създава безпокойство сред родителите.

„В петък 15 септември ме срещнаха съседи от кв. Дървеница – всички изразиха притеснението си, че децата няма да имат стол и лавки", каза кметът Петко Горанов – „В проведени телефонни разговори след позвъняване от кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова, обясних, че на район „Студентски" не са предоставени документите от проведения конкурс. Нещо повече. Директорът на 55 СУ Таня Панчева изпрати договор със заявката да го подпиша. Директор Панчева непрекъснато демонстрира неуважително отношение към служителите на районната администрация. Как да подпиша договор с кандидат по конкурс, чиито документи не съм видял? Отговаря ли договорът на конкурсната документация? Спазена ли е правната рамка? Как един кмет да подпише нещо, по което не му е предоставена информация?".

Правомощията на директора на 55-о СУ ,,Петко Каравелов" да провежда този конкурс произтичат изцяло от дадените пълномощия от кмета Петко Горанов, на когото са делегирани от Столичния общински съвет.

„Ситуацията е усложнена от наличието на жалба от един от участниците, за което не бяхме уведомени", съобщи кметът Горанов. От директора е поискано да отчете пред него документацията по конкурса с опис и придружително писмо. Отговор няма.

„Директорът на 55-о СУ Таня Панчева иска да й подпиша празен чек, за който отговорност да нося аз", категоричен е кметът Петко Горанов – „Това няма да стане. А дали има нещо в конкурсната документация, което я притеснява? От ситуацията, която създава директорът, страдат децата, които нямат никаква вина".

По казуса с позиция в писмо от 6 септември излезе и зам.-кметът на Столична община Мирослав Боршош: „Разчитам на Вашето отговорно отношение и осигуряване на нормален учебен процес в 55 СУ „Петко Каравелов" през учебната 2023/2024 година".

Фактическа обстановка:

В изпълнение на Решение № 384 по Протокол № 77, т. 67 от 25.05.2023 г. на Столичния общински съвет на кмета на Столична община – район „Студентски" е дадено правомощието да възложи провеждането на конкурса на директора на 55 СУ ,,Петко Каравелов". Със заповед на Петко Горанов - кмет на СО-район „Студентски", са възложени на директора на 55 СУ ,,Петко Каравелов" следните правомощия:

1.1. Да утвърди конкурсната документация;

1.2. Да организира и проведе публично оповестен конкурс;

1.3. Да сключи съвместно със Столична община – район ,,Студентски" договори със спечелилите конкурса участници за срок от 5 (пет) години.

Столица.bg очаква позицията и на директора на 55. СУ "Петко Каравелов".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кмет и директор си решиха проблема с храненето в 55-о СУ в столич......

Кметът на столичния район „Студентски“ Петко Горанов и директорът на 55-о СУ подписаха договора за училищно ...

Прочети още keyboard_arrow_right