150 камери ще следят на "В. Левски" за финала за Купата на България

150 камери ще слядат на "В. Левски" за финала за Купата на България

Снимка: Столица.bg

От ЦСКА искали да купят 2000 билета от квотата на Локомотив Пд

Засилено полицейско присъствие има на Националния стадион "Васил Левски" и около него за финала на Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив в София.

Спортното събитие е оценено като рисково с висока обществена опасност, коментира директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев. От Столичната дирекция имат план за обезпечаване на обществения ред на сатдиона и около него.

Засиленото полицейско присъствие е и по отношения на придвижването на фенгрупите на финалистите. Привържениците на ЦСКА се събират пред "Армията" и засега там положението е спокойно.

Комисар Хаджиев обясни, че за спазването на мерките срещу разпространението на COVID-19 е ангажимент на Професионалната футболна лига. Те ще осигурят маски.

Както е известно на стадиона ще бъдат одпуснати 12 000 зрители по 3 във всеки сектор, настанени през ред и през място. От Лигата е наета софтуерна фирма, която разпределя местата и билетите.

От гледна точка на епидемиологичната обстановка 12 000 души на стадиона е рискова и опасна, каза пред bTV проф. Мира Кожухарова. Монтираните преди дни 150 камери на "Васил Левски" ще следят за ексцесии и за носене на маски. 

2000 билета от квотата на Локомотив Пловдив не са купени и от ЦСКА ги поискаха. Това обаче не беше разрешено.

"Ще спазваме социалната дистация и ще се самоохраняваме. Отвън ще останат фенове, които искат да влязат и ако нещо се случи, после ще кажат, че агитката на ЦСКА е виновна", предупреди един от лидерите на армейските фенове Иван Кюстендилеца.

"Такива работи не се правят два часа преди мача", каза зам.директорът на СДВР Антон Златанов. От пловдив пристигат около 4000 фена на Локомотив. Те са категорични, че ще спазват противоепидемичните мерки и ще си сложат маски.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right