1600 полицаи ще охраняват предстоящия футболен мач България - Унгария в София

Полицията задържа трима в Софийско за притежание на дрога

Снимка: Столица.bg

След като стана ясно, че мачът от евроквалификацията между България и Унгария ще се играе в София, МВР предприема мери за предстаящия мач. Дербито ще се проведе в четвъртък от 19,00 часа на стадион "Васил" Левски" без публика.

В СДВР има получени сигнали за готвени протести, съобщиха от СДВР. Единственото събитие, което е официално заявено, е на ул. Гурко в участъка между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски". СДВР увери, че има всички ресурси да се справи с организацията. 1600 служители на реда ще бъдат ангажирани с охраната на мача.

Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на спортното съоръжени. 1600 служители са ангажирани, могат да се привлекат и още, съобщиха от СДВР.

“Ангажимент пряк за охраната на срещата нямаме. Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на територията за спортното съоръжение. Към настоящия момент цялата охрана на футболната среща е около 1 600 полицейски служители, но в случай, че е необходимо, могат да се привлекат и допълнителни такива сили от крайните райони на София. След приключване на мача те ще се върнат по територия, за да се опази обществения ред”, съобщиха на брифинг от полицията. От полицията поясниха още, че СДВР работи за всяко едно мероприятие работи със социални партньори - правителствени и неправителствени организации, Столична община и др.

Във връзка с осигуряване на сигурността и обществения ред е възможно да бъде въведена и временна организация за движението в района, която да включва поетапно спиране и пускане на движението, предупредиха от полицията.

За нормалното протичане на събитието около района ще бъде обособена т.нар. "охранявана зона", която ще бъде с полицейска лента и парапети, около тях ще бъдат наредени полицейски служители. Тя ще бъде оставена санитарна и до нея граждани няма да бъдат допускани. Целта е само и единствено да не се опорочи провеждането на футболната среща, подчертаха от полицията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right