Комисия подготвя концесията на стадион "Георги Аспарухов" в София

-

Снимка: ММС

Със заповед на министър Весела Лечева от 12 януари 2023 г. Министерството на младежта и спорта с участието на Областна администрация на област София създава комисия, която да изготви проект на предложение до министъра на младежта и спорта за възлагане на концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“ в София. Това съобщават от пресцентъра на ММС.

Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията.

При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията.

Проектът за концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 г.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right