Над 100 деца от "Спортист 13 – София" тренират на футболното игрище в с. Мировяне

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети футболното игрище в с. Мировяне

Снимка: Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети футболното игрище в селото на Стратега

„Развитието на възможностите за спорт и физически дейности за децата и младежите в нашия град са важни за възпитанието на младите хора и развитието на спортните ни таланти. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на място на футболното игрище в с. Мировяне.

"Младите надарени спортисти се откриват и развиват в спортните клубове. Затова създадохме редица възможности за подкрепа на клубовете и федерациите за развитие на дейности и спортна база. Столична община има специални програми за финансиране на детско-юношеския спорт и Наредба за управление и предоставяне на спортна база. Една от първите процедури, която се подготвя по Наредбата след решението на Столичен общински съвет, е за футболното игрище в с. Мировяне. С интерес следим дейността на спортните клубове и очакваме провеждането на футболни състезания", коментира столичният кмет. 

Тя разговаря със Стоян Тодоров, председател на „Спортист 13 – София“. Над 100 деца от Клуба тренират на футболното игрище в с. Мировяне. С решение на Столичен общински съвет спортният терен в софийското село в район „Нови Искър“ бе предоставен за безвъзмездно използване от Сдружение „Футболен клуб Спортист 13 – София“ за срок от 10 години.

Фандъкова посочи, че Столична община създаде програми за подкрепа дейността за развитие на детско-юношеския спорт, която извършват спортните клубове. Това са: Програма за развитие на детско-юношеския спорт и Програма за физическото възпитание и спорта. Тази година общо 140 спортни клуба са получили финансиране за развитие на дейността си по тези програми.

"С цел обновяване на футболния терен в Мировяне Спортният клуб „Спортист 13 – София“ предвижда полагането на автоматизирана поливна система и възстановяване на трибуните. Ще бъде поставено и осветление на игрището, а два от терените ще бъдат възстановени" – каза Стоян Тодоров.

Ще бъдат осигурени и два тенис корта. Те, както и самото игрище, ще имат възможност за свободно ползване.

Възпитаниците на клуба имат тренировки на футболното игрище и в момента. Всички треньори са лицензирани от Българска треньорска школа, работят и треньори с лиценз за треньор вратар, „А“ лиценз. Главен методист на школата е Тодор Паунов.

От футболния клуб са излезли 7 национални състезатели. Възпитаници на школата играят в отбори във Великобритания и Украйна. Тази година деца от спортния клуб са продължили в мъжкия отбор в Окръжна футболна група.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 206 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 287 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (3%, 21 Гласове)
 • Нови избори. (29%, 228 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 58 Гласове)
Общо гласували: 800 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Стоилов очаква тежък мач срещу Пирин...

Наставникът на Левски Станимир Стоилов очаква тежък мач срещу Пирин утре. Специалистът е на мнение, че “орлетата&r...

Прочети още keyboard_arrow_right