Над 100 младежи от цялата страна се събраха на Национална конференция в София

photo_library
 • Над 100 младежи от цялата страна се събраха на Национална конференция в Соф

  Снимка: Министерство на младежта и спорта

 • Над 100 младежи от цялата страна се събраха на Национална конференция в Соф

  Снимка: Министерство на спорта

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева откри днес Националната младежка конференция „Проект за бъдеще“. Събитието се проведе в Конферентен център – Интерпред в София. Форумът се организира от ММС в рамките на Европейската годината на младежта, съобщиха от ведомството.

Основната цел на събитието е да събере на едно място младежи, младежки организации, активни граждани, експерти и представители на институции, които ще обобщят работата и постигнатите резултати през Европейската година на младежта. Те ще очертаят бъдещата стратегическа посока за развитие в младежкия сектор и в други области, пряко засягащи младите хора в страната.

 „Радостно е да видя толкова много млади хора на едно място. Днес ще имате възможност  да обмените опит, знания и идеи по актуални теми като зелени политики и образование, физическо и психично здраве на младите хора, превенция срещу агресията, насилието и различните форми на зависимости, младежко участие, младежка работа“, каза министър Лечева.

Тя допълни, че Европейската година на младежта е част от изпълнението на Европейската младежта стратегия, която се стреми към това всички млади хора да имат равен достъп до ресурси и участие в обществените процеси.

“Това може да се осъществи, като заедно създадем среда за пълноценно личностно развитие, постигане на независимост и придобиване на тези житейски умения, нужни днес, за да се справяте с предизвикателствата”, каза Лечева.

Министър Лечева отбеляза като успех приетата от Народното събрание през януари Национална стратегия за младежта 2021-2030 г.

 „Това е един дългоочакван и важен за младежката политика и младежката среда акт. Това е наш общ успех - на всички институции и на младежките организации“, допълни министър Лечева и подчерта, че Министерството на младежта и спорта работи за осигуряването на най-добрите условия и възможности за реализация на младите хора.

В рамките на деня повече от 100 младежи в пет работни групи ще обсъдят и работят по теми като превенция на агресията, психичното здраве, овластяването на младежите и включването им в процесите на вземане на решения, зелените политики, образованието и младежката работа. С постигнатите резултати участниците ще повишат осведомеността си по темите и допринесат за развитието на младежкия сектор в страната.

На събитието присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков, заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова, заместник-министърът на културата Марина Василева, изпълнителният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов и председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

50 млади сабльори мериха сили на първенство по фехтовка в София...

С участието на над 50 фехтовачи се състоя градското първенство по фехтовка-сабя организирано от ФК "Свечников' , Фондаци...

Прочети още keyboard_arrow_right