Весела Лечева се срещна с представители на 73 федерации

-

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна днес по нейна покана с представители на 73 български спортни федерации. На срещата бяха обсъдени редица въпроси, свързани с финансирането на федерациите, с осъществяването на по-добра комуникация между тях и министерството, изготвянето на програмата за финансиране на спортните организации за 2023 г., програмата за домакинствата, необходимостта от отчитане спецификата на отделните спортове, нуждата от квалифицирани специалисти, възможностите за използване на съоръженията.

„Моята основна цел е да поддържам един постоянен диалог с всички спортни организации, с които министерството има отношения, за по-добрата координация и взаимодействие с тях. Най-важният ни приоритет е да осигурим спокойствие на всички организации, така че да провеждат един безпрепятствен тренировъчен и състезателен процес“, каза министър Лечева.

По думите ѝ средствата, които се отделят от държавния бюджет за спорт, са крайно недостатъчни и той винаги е бил неглижиран. Амбицията й е да се даде друга перспектива на спорта. „Много важно е ние да покажем, че федерациите и клубовете използват средствата по най-добрия начин с оглед на това да задоволят необходимостта от модерно оборудване, по-добра подготовка, повече състезания, по-добри и по-качествени специалисти. Това, от което има нужда българският спорт“, посочи министър Лечева.

За да получи обратна връзка по отношение на програмите, министър Лечева съобщи, че след тази среща ще бъдат изпратени писма до всички федерации, в които те да изразят какви са техните препоръки и идеи, които биха могли да се осъществят при разработването на новата програма за 2023 г. Министър Лечева призова представителите на спортните федерации да помислят и да предложат, ако има нужда, допълнения или промени в Закона за физическото възпитание и спорта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right